Ayuso afirma en un acte del PP que Catalunya «ja no és l'enveja de ningú»

La presidenta madrilenya inclou Vox en el bloc de partits constitucionalistes que fan que els catalans "no estiguin sols"

Isabel Díaz Ayuso en companyia d'Alejandro Fernández i altres dirigents del PP aquesta tarda.
Isabel Díaz Ayuso en companyia d'Alejandro Fernández i altres dirigents del PP aquesta tarda. | Pep Martí
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:10h
"Catalunya ja no és l'enveja de ningú". Amb aquestes paraules, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha iniciat la seva intervenció en l'acte que el PP ha celebrat aquest dimecres a la tarda davant del Museu d'Història de Catalunya. És el segon cop que visita Barcelona per fer campanya al costta d'Alejnadro Fernández. Ayuso ha carregat de valent contra el sobiranisme i ha assegurat que "els independentistes són independentistes abans que catalans". Ayuso ha dibuixat un panorama desolador per la Catalunya governada pel sobiranisme i ha posat Madrid com a model a seguir.

"Abans Catalunya era la referència" -ha dit- i ara, en canvi, els índexs econòmics s'han invertit i la inversió estrangera a Catalunya "és quatre vegades menys que la de Madrid". Segons la presidenta madrilenya, Catalunya és un infern pels qui no són independentistes i ha acusat aquests de "totalitaris", ja que han dissenyat un model de país en el qual només ells poden "sobreviure".

Díaz Ayuso ha fet una crida a votar "pel millor candidat" i tancar l'etapa de governs independentistes, que segons ella han estat molt negatius per als catalans. Uns catalans, ha dit, que "no estan sols", sinó acompanyats "pels partits independentistes, PP, Ciutadans i Vox". Ayuso, d'aquesta manera, ha inclòs el partit ultra dins del bloc constitucionalista, tot i que de seguida s'ha afanyat a dir que demanava el vot per al PP. Unes paraules que delaten un reconeixement per Vox (que la manté en la presidència des de fora d el'executiu madrileny) i que xoquen amb els missatges que ha anat llançant Alejandro Fernández, més desmarcat respecte als ultres. 

En el seu discurs, ha tingut paraules molt dures per als governants catalans i ha arribat a dir: "Hem d'acabar amb aquesta delinqüència". Com sol fer en totes les seves intervencions, Ayuso no ha decebut i ha elogiat la seva pròpia política contra la pandèmia. En un moment donat, ha arribat a dir que "hem construït el millor hospital contra la Covid del món". "Els catalans són reconeguts a Madrid -ha dit-. Tant de bo a Catalunya passi el mateix", ha exclamat.

Ayuso ha cantat les excel·lències de la Comunitat que presideix, coincidint així amb la campanya del PP català, que al llarg d'aquests dies no fa sinó repetir que el model Madrid, sobretot en política especial, és el seu. La presidenta madrilenya ha esmentat breument el candidat socialista, Salvador Illa, referint-s'hi com "el pitjor ministre de Sanitat de la democràcia". Ayuso ha explicat que la d'avui era la sisena vegada que viatjava a Catalunya des que era presidenta, el que indica que li interessa Catalunya "hi hagi o no eleccions".

Homenatge a l'advocat de l'Estat que va denunciar la immersió

Díaz Ayuso ha sorprès amb l'anunci d'un particular homenatge al que creu un referent dels catalans, l'advocat de l'Estat Serafín Bueno, que va denunciar el 2009 davant el TSJC la immersió lingüistica quan va reclamar que la seva filla pogués ser escolaritzada en castellà. Es posarà el nom de Serafín Bueno a la biblioteca del Centre Regional d'Innovació i Formació. L'anunci ha estat saludat pels assistents amb un fort aplaudiment. Bueno va morir l'any passat.

Per la seva banda, Alejandro Fernández ha tornat a insistir en l'èxit de la política d'Ayuso i en la pèrdua de lideratge econòmic per part de Catalunya, proposant un pla de rescat pels sectors econòmics, amb la supressió de l'impost de successions i del de patrimoni, així com l'ampliació de les llicències de terrasses i el principi, establert a Madrid, d'ingressos zero igual a impostos zero".