Albiach evita polemitzar amb Illa per no haver-se fet un test abans del debat

La candidata dels comuns diu que es va fer la prova d'antígens que els va oferir TV3 per seguretat i per "exemplaritat"

Jéssica Albiach en una atenció als mitjans aquest migdia a Cornellà
Jéssica Albiach en una atenció als mitjans aquest migdia a Cornellà | En Comú Podem
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:06h

La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ha evitat polemitzar amb Salvador Illa per la qüestió de la prova diagnòstica d'abans del debat. Com ha avançat aquest matí NacióDigital, Illa va ser l'únic dels candidats que es va negar a fer-se una PCR o una prova d'antígens abans del debat d'ahir de TV3. En una atenció als mitjans aquest migdia des de Cornellà, Albiach ha evitat criticar el candidat del PSC i ha assegurat desconèixer els motius pels quals no se la va voler fer.

En tot cas, la cap de llista dels comuns ha dit que ella es va negar a fer-se una PCR en una clínica privada, com proposava TV3, perquè hi ha gent que se n'ha de fer "d'urgència", però que va acceptar fer-se la prova d'antígens que els va oferir la televisió pública per "tenir més seguretat" i per una qüestió d'"exemplaritat" amb la ciutadania. La candidata ha demanat també no donar més transcendència a la polèmica. 

Albiach ha estat acompanyada en l'acte d'aquest migdia per la ministra de Treball, Yolanda Díaz, el número 2 dels comuns, Joan Carles Gallego, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco. La cap de llista ha reivindicat la via del diàleg que representa Díaz i ha criticat que la Generalitat hagi governat "d'esquena als agents socials". En aquest sentit, ha reclamat una "transformació profunda del mercat laboral" i ha destacat el paper de les dones en les feines essencials, sovint mal pagades. "L'única alternativa al desgovern dels darrers deu anys és un govern transversal d'esquerres", ha insistit. 

Yolanda Díaz ha destacat la importància dels comuns perquè "tothom" hi vol pactar, concretament ERC i el PSC. La ministra ha defensat les polítiques fetes per Podem al govern espanyol i ha recordat que són d'esquerres aquells qui ho demostren "dia a dia governant pels de baix". Així, ha criticat que el PSOE s'anomeni d'esquerres i estigui en contra d'apujar els sous dels treballadors.