El Sindicat de Llogaters reclama a CaixaBank el compliment de les lleis d'habitatge

El col·lectiu vol forçar l'entitat a fer una negociació col·lectiva

Roda de premsa del Sindicat de Llogaters
Roda de premsa del Sindicat de Llogaters | Sindicat de Llogaters
NacióDigital
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:04h
El Sindicat de Llogaters ha reclamat aquest dimecres a Caixabank el complimnt de les lleis d'habitatge, amb l'objectiu que el banc accedeixi a fer contractes de lloguer assequibles sense clàusules abusives. 

El sindicat ha insistit en la demanda visibilitzada dies enrere, assegurant que l'entitat incompleix la llei 24/2015 contra l'emergència habitacional des de finals del 2019 a Barcelona. La llei, entre altres coses obliga els bancs a oferir un lloguer social abans de desnonar famílies vulnerables.

"CaixaBank també està evitant renovar contractes sota el nou marc de la Llei de contenció de rendes, la 11/2020", asseguren també des del sindicat en referència a la regulació de lloguers. La regulació, aprovada el setembre al Parlament, està plenament en vigor però la Generalitat encara no ha actuat d'ofici per sancionar cap incompliment de la normativa.

Des del sindicat també denuncien clàusules abusives en contractes de CaixaBank en un centenar de pisos de L'Hospitalet de Llobregat.

L'objectiu del sindicat és fer seure a negociar CaixaBank, a través de la pressió conjunta dels afectats. Una estratègia per la qual el col·lectiu ja va apostar amb el fons d'inversió Azora, un dels que té més presència a l'Estat.
Arxivat a