Gay de Montellà entra en campanya i acusa l'independentisme d'«arrasar-ho tot»

El PP fa un acte adreçat a l'empresariat i el seu candidat, Alejandro Fernández, defensa una "revolució fiscal" com la que ha fet Madrid

Carlos Rivadulla, Gay de Montellà, Alejandro Fernández i Josep Bou aquest dimecres.
Carlos Rivadulla, Gay de Montellà, Alejandro Fernández i Josep Bou aquest dimecres. | Pep Martí
10 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:06h
L'expresident de Foment del Treball Joaquim Gay de Montellà ha fet aquest dimecres el seu primer "míting" intervenint en un acte del PP adreçat als empresaris. Gay de Montellà ha criticat la decisió d'Artur Mas de "fer un pas al costat", que va facilitar, segons ell, la irrupció de les forces independentistes, que tenien com a objectiu "arrasar-ho tot" i crear un món en què no encaixa "ni la religió, ni l'empresa ni la família". Ha refermat el criteri que el juliol del 2017 va donar Foment del Treball, que va definir el procés com "un cop d'estat jurídic". 

Qui va ser president dels empresaris va ser un dels fitxatges del PP català i tanca la candidatura a Barcelona. Gay de Montellà ha defensat els dos grans valors que atreuen els emprenedors, "generar riquesa i crear ocupació", i ha elogiat els primers presidents nord-americans per apostar per una política basaad en el comerç com a font de prosperitat. 

El candidat del PP Alejandro Fernández ha afirmat en un acte adreçat als empresaris que les empreses que van marxar la tardor del 2017 ho van fer per l'"infern fiscal" que hi ha a Catalunya, segons ell, per la manca de "seguretat jurídica" i d'estabilitat institucional provocada per l'independentisme. Fernández ha proposat una "revolució fiscal" que inclogui la supressió de l'impost de successions, la baixada del tram autonòmic de l'IRPF i moratòries generalitzades de taxes municipals.

El regidor de Barcelona Josep Bou ha intervingut per recordar els anys en què el PIB català era molt superior al de Madrid. Segons l'empresari, el procés ha creat "un ambient d'inseguretat profunda en les empreses i ha fet caure pel terra la inversió estrangera". Una llicència d'activitat a Madrid triga unes poques setmanes, mentre que a Catalunya no arriba abans de sis mesos, ha afegit.

Bou també ha criticat la política fiscal catalana, que segons ell sega l'herba dels emprenedors. Bou també ha donat dades sobre la inversió estrangera a l'estat espanyol en els primers tres trimestres del 2020, que ha anat en un 11,5% a Barcelona i en un 80,4% a Madrid, un senyal, ha afirmat, de la decadència que pateix Catalunya. 

El debat de dimarts a TV3 ha donat ànims a un PP que ha vist com la campanya se li ha anat torçant mentre apareixien noves revelacions de l'extresorer Luis Bárcenas i Vox aixcava el vol a les enquestes. Les intervencions del candidat del PP en el debat va causar una bona impressió i ha carregat de moral els seguidors del PP.