La CUP considera una «irresponsabilitat» que Illa no volgués fer-se la PCR abans del debat de TV3

Sabater emplaça els partits a "plantar cara" a l'Estat i a defensar els "grans consensos" de país que planteja la formació anticapitalista

La cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, en un míting de campanya
La cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, en un míting de campanya | Roser Gamonal/CUP
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:59h
La CUP s'ha pronunciat aquest migdia sobra el fet que Salvador Illa no volgués fer-se una prova PCR abans del debat d'ahir a TV3, una polèmica que s'ha fet gran en aquestes últimes hores i que ha destapat aquest matí NacióDigital. La candidata de la CUP a la presidència, Dolosr Sabater ho ha qualificat d'"irresponsabilitat". "És un mal exemple, és una actitud deplorable i parla de la manca d'alçada per assumir el càrrec pel qual es presenta", ha dit la candidata de la CUP.

Sabater ha emplaçat els partits independentistes i sobiranistes a sumar-se a la proposta de la candidatura anticapitalista en la defensa dels "grans consensos" de país i en la necessitat de "plantar cara a l'Estat i als grans poders econòmics" per "rescatar els drets de tothom i posar-los al centre de la política". En aquest sentit, Sabater ha instat els partits a "dir què faran", i ha recordat que la formació no porta "propostes minoritàries" al seu programa electoral, sinó qüestions que "milloren la vida de la majoria de la població". "Demanem a la resta de partits que concretin i diguin si plantaran cara, fins ara no ho han deixat clar", ha dit Sabater. 

Entre les propostes de la CUP hi ha impulsar un pla de rescat social que passi per una reindustrialització verda i creació de llocs de treball "dignes", reforçar els serveis públics i aturar les retallades, crear una renda bàsica universal de 725 euros finançada amb una reforma fiscal i aturar tots els desnonaments.

Crítica a Junts i ERC pel desnonament del Gòtic

La candidata ha lamentat que Junts i ERC siguin "connivents amb atrocitats" com el desnonament d'ahir al barri Gòtic. "És irresponsable que la policia catalana reprimeixi el moviment de defensa del dret a l'habitatge i col·laborant en deixar una família al carrer", ha dit, i ha assegurat que la societat catalana no vol que es vulnerin contínuament els drets. "Volem un país que avanci per autodeterminar-se, que vol una república i un model social compromès en la lluita contra el canvi climàtic i una econòmica popular i social, que defensa el dret a l'existència", ha apuntat Sabater.

Des de la CUP han denunciat la "demagògia" que es fa en campanya i les "picabaralles" dels partits, que volen "rascar vots" els uns dels altres. "Portem la sensatesa i el sentit comú, i la valentia de plantar cara a l'Estat i al sistema del quan n'hem de canviar les regles del joc", ha apuntat. De la proposta que la CUP ha fet als partits, Sabater n'ha descartat els partits del 155. 

Ni desnonaments ni vaga de sanitaris

​El número 2 de la CUP per Barcelona, Carles Riera, ha denunciat el desnonament "bàrbar" que va tenir lloc ahir al barri Gòtic de Barcelona "amb la participació de la conselleria d'Interior" i també la vaga de treballadors sanitaris. "Totes dues coses són símptoma de la crisi del nostre país i del patiment de la gent i dels treballadors públics i especialment els sanitaris", ha dit Riera.

El candidat ha dit que el debat de TV3 no va prestar atenció a aquestes dues qüestions i els partits "no van assumir compromisos". "Ara per ara, i a la vista del que ahir ens van explicar, d'aquests governs només podem esperar més desnonaments i més precarietat", ha alertat Riera, que ha exigit que es deixi de donar l'esquena a "les necessitats reals" del país. "La CUP tenim alternatives i propostes reals i concretes com ahir va fer palès Dolors Sabater", ha dit.