ERC acusa el govern del PSOE i Podem d'«abraçar les polítiques racistes» del PP

Roger Torrent considera que la conselleria d'Interior ha d'explicar per què no ha suspès de sou i feina els mossos autors de l'agressió racista al Bages

Najat Driouech, Laura Vilagrà i Roger Torrent, en roda de premsa
Najat Driouech, Laura Vilagrà i Roger Torrent, en roda de premsa | Marc Puig
09 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:02h
El número tres de la candidatura d'ERC i president del Parlament, Roger Torrent, ha acusat el govern del PSOE i de Podem d'haver "abraçat les polítiques racistes" del PP. Ha carregat contra el manteniment de la llei d'estrangeria, que s'hagin "augmentat les mides inhumanes" de les tanques a Ceuta i Melilla, d'haver construït "camps d'internament sense drets" a les Canàries i de reobrir els CIE. "És una autèntica vergonya que mantinguin presons encobertes", ha lamentat.

També ha lamentat que l'actual govern de la Moncloa arrenqués el mandat fent "propaganda" amb l'acollida de les persones que viatjaven en l'Aquarius i que ara defensin la Guàrdia Civil, de qui ha dit que encara no han "demanat perdó" per les morts al Tarajal. Torrent ha traslladat tot aquest historial al terreny de joc electoral català, on ha insistit, una vegada més, que el PSC de Salvador Illa acceptarà els vots de Vox per ser investit si l'aritmètica li juga a favor.

"Si el Govern de Pedro Sánchez ja ha abraçat completament les polítiques segregacionistes i racistes del PP, sense dependre aritmèticament de l’extrema dreta, què faria un Govern Illa investit amb els vots d'Ignacio Garriga?", ha deixat caure. També ha assenyalat que alcaldes socialistes es neguin a empadronar persones d'origen estranger o el comportament del PSC a Badalona o a Rubí "vantant-se" d'evitar la construcció de centres de menors al municipi.

Incompliment de la petició del Parlament

Torrent també ha considerat que la conselleria d'Interior hauria de donar explicacions de per què no va complir amb la resolució del Parlament que va demanar per majoria la suspensió de sou i feina dels mossos implicats en l'agressió racista a un jove del Bages. Malgrat l'aprovació d'aquesta petició al Govern, els agents només va canviar de destinació els agents. "És incomprensible que no s'hagi fet i un molt mal missatge. Hem de ser exemplars en una depuració com aquesta", ha assegurat Torrent, que ha insistit en la importància de la comissió d'estudi per estudiar les caues i els efectes d'aquesta situació dins del cos perquè no es torni a repetir.