Mossos i Guàrdia Urbana desallotgen el campament d'afectats per l'incendi a la nau de Badalona

El govern d'Albiol justifica l'actuació policial per raons sanitàries

Desallotjament dels afectats per l'incendi
Desallotjament dels afectats per l'incendi | CDR Badalona
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:02h
La Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimarts al matí el campament d'afectats per l'incendi de la nau del Gorg, just quan es compleixen tres mesos del sinistre que va causar quatre morts.

En un comunicat l'Ajuntament justifica l'actuació policial per motius sanitaris, argumentant que al campament no es respectaven les mesures de prevenció de la Covid-19. També recorda que el desallotjament s'ha fet amb l'autorització del jutjat administratiu número 4 de Barcelona.

Un cop consumat el desallotjament, s’han iniciat els treballs per a la construcció del mur delimitador de la finca, que es preveu que estigui finalitzat al llarg d’aquesta setmana.

Segons dades de l'Ajuntament, eren entre vuit i deu les persones que estaven ocupant actualment el solar del carrer Guifré. En el comunicat, l'Ajuntament assegura que va oferir allotjament i manutenció provisional als afectats el passat 29 de gener i que aquests la van rebutjar.

Des de l'incendi del 9 de desembre, els afectats han estat molt crítics amb la gestió del govern municipal de Xavier García Albiol. Van criticar per la falta d'atenció psicològica després del sinistre i han reivindicat des d'aleshores un allotjament estable, recordant que la majoria es troben en situació administrativa irregular i això els impedeix disposar de casa i feina.

Fonts presents al desallotjament qualifiquen el desallotjament de "violent". Un cop executat el desallotjament, els afectats encara no han pogut recuperar totes les seves pertinences i denuncien que la policia ha llençat part dels seus objectes personals a un camió de les escombraries.