Junts reclama una victòria «folgada» per culminar el mandat de l'1-O

Sànchez alerta que l'independentisme "no manarà" si la formació no és al Govern, Puigdemont situa Illa com a "candidat del règim" i Borràs veu en l'abstenció el principal "enemic"

Laura Borràs, Ramon Tremosa i Jordi Sànchez, aquest dilluns a Lleida.
Laura Borràs, Ramon Tremosa i Jordi Sànchez, aquest dilluns a Lleida. | Junts per Catalunya
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:43h

Un denominador comú ha recorregut les tres principals intervencions del míting final de Junts a les terres de Lleida: el principal "enemic" de la formació en el pols final amb el PSC és l'abstenció. "Hem de competir amb qui és l'altra alternativa, l'únic obstacle perquè Borràs sigui presidenta: el PSC. Hem de convèncer els indecisos, els que han decidit no anar a votar. Els hem d'anar a buscar per guanyar davant del PSC, autors del 155 que sempre ens penja damunt del cap", ha apuntat Carles Puigdemont. "L'abstenció és el principal enemic", ha ressaltat Laura Borràs, tal com havia insistit minuts abans Jordi Sànchez, secretari general de Junts. Passar el rasclet és la prioritat de la formació, centrada en vèncer el PSC no només per guanyar les eleccions sinó també per conquerir de nou l'hegemonia en el pols permanent amb ERC.

"Tenim dues opcions: o un tripartit encapçalat per un producte defectuós [Salvador Illa, candidat del PSC], que convertiria la Generalitat en una sucursal de la Moncloa, com es practica a Madrid i a Barcelona; o un Govern independentista encapçalat per Junts. Una victòria folgada, guanyar bé, ens permetrà governar bé. Amb responsabilitat, competència i ambició", ha remarcat la candidata, que s'ha compromès a "culminar" el mandat de l'1-O. "Una presidència d'Illa seria un desastre", ha alertat, perquè "ignora" l'estructura de l'actual Govern. Segons l'exconsellera de Cultura, l'efecte Illa "ha punxat" i necessita "passar pel taller" perquè el reparin, com ha passat amb l'autobús de campanya del PSC. "L'únic vot possible és el de Junts, perquè és molt valuós i no el podem llençar a la paperera", ha indicat la dirigent independentista.

Borràs ha assegurat que la base de la democràcia és el "contracte que suposa el vot posat en una urna". "Per això hem fet una campanya positiva i propositiva, això comporta il·lusió. Podríem ser els més enfadats, perquè ens va tot a la contra", ha apuntat la candidata, en referència als drets electorals -pertanyen al PDECat- i també als cartells electorals que, segons Junts, retira l'Ajuntament de Barcelona en aquesta campanya. Ha posat com a exemple, en contraposició, el missatge dels presos polítics i dels exiliats. "Nosaltres no ens rendirem", ha assenyalat, al mateix temps que alertava del fet que la Fiscalia tingui a punt el recurs per tombar el tercer grau dels condemnats.

Puigdemont: "Illa és el suplent d'Arrimadas"

"Els socialistes s'han especialitzat en ser marmessors del rei lladre que van ajudar a fugir. El vot més útil, i el que més temen, és el de Junts. Ho sabem tots", ha indicat l'expresident de la Generalitat, que ha comparat Illa amb Inés Arrimadas i el que representava la líder de Ciutadans en les últimes eleccions catalanes, celebrades sota l'influx de l'1-O, del 27-O, de la intervenció de l'autonomia i de l'empresonament de mig Govern. "És el candidat del règim, com va passar amb Ciutadans el 2017. El PSC és el partit mimat dels grans grups de comunicació, dels interessos de la llotja del Bernabéu. Sabem perfectament com de depredadors són", ha indicat l'expresident.