Illa promet crear 140.000 llocs de treball en tres anys

Calviño marca com a prioritat de la recuperació econòmica "atendre la solvència de les empreses"

Illa i Calviño en l'acte electoral
Illa i Calviño en l'acte electoral | ND
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:33h
El candidat del PSC el 14-F, Salvador Illa, ha començat la recta final de campanya centrant-se en propostes en matèria d'economia i ocupació. Aquest dilluns ha protagonitzat un acte electoral amb la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, en què ha promès crear 140.000 llocs de treball en tres anys si presideix la Generalitat després de les eleccions.

Illa s'ha marcat com a objectiu "rescatar" l'economia catalana de l'independentisme. També ha assegurat que cal prioritzar el rescat de la ciutadania per davant del dels bancs, com va passar després de la crisi econòmica del 2008.

El candidat també ha insistit en la seva voluntat de "retrobament" per deixar enrere el procés sobiranista i ha tornat a fer un paral·lelisme implícit entre Catalunya i els EUA. "Allà ja hem vist les conseqüències de banalitzar amb l'estat de dret", ha dit en referència a l'assalt al Capitoli.

Illa ha estat acompanyat de la fins fa poc companya de gabinet a la Moncloa, la vicepresidenta econòmica espanyola, Nadia Calviño, que ha reforçat el missatge del candidat. Calviño s'ha mostrat els darrers mesos com la defensora dels interessos de les empreses en matèria d'habitatge dins de l'executiu de PSOE i Podem, mostrant-se contrària a la regulació de lloguers i demorant l'aturada de desnonaments.

Avui, Calviño ha defensat la resposta de la Unió Europea a la crisi de la Covid-19 i ha assegurat que salut i economia són "dues cares de la mateixa moneda". La vicepresidenta del govern espanyol ha reivindicat la gestió de la Moncloa i ha marcat com a prioritat a partir d'ara "atendre la solvència de les empreses".

Abans, en un acte al Cercle d'Economia, Calviño ha promès que les noves ajudes directes a empreses arribaran "com més aviat millor" i ha assegurat que el seu executiu explora "totes les opcions" per reforçar la solvència de les companyies. "Hem de seguir proporcionant una ajuda eficaç i que tingui un impacte sobre el teixit productiu del país. Per això ampliarem aquest marc d'ajudes directes perquè les empreses puguin afrontar aquestes setmanes dures que s'apropen", ha afirmat.

En el mateix acte, la vicepresidenta del govern espanyol ha insistit que els nous paquets d'ajudes a les empreses que esperen el vistiplau de la Comissió Europea. "Brussel·les va aprovar dijous passat un nou marc d'ajudes públiques que ens permetrà ampliar i estendre les subvencions al nostre país", ha recordat.