Salut cita els membres de les meses electorals per fer-los un test d'antígens entre dimarts i divendres

Els comicis del 14-F comptaran amb 3.200 policies més que les anteriors eleccions catalanes, anuncia Sàmper

Un col·legi electoral, en una imatge d'arxiu.
Un col·legi electoral, en una imatge d'arxiu. | Pilar Màrquez Ambròs
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:53h
Els membres de les meses electorals dels comicis del 14 de febrer podran fer-se un test d'antígens entre aquest dimarts i divendres. Des d'aquest dilluns rebran un SMS informatiu, segons ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en una roda de premsa en què s'ha anunciat que policies, bombers, treballadors d'emergències, farmacèutics i altres professionals rebran la vacuna anti Covid ara.

Les eleccions de diumenge no seran només diferents per la situació sanitària. També tindran un desplegament policial més elevat que el d'anteriors cites amb les urnes, segons ha afirmat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. Durant la jornada treballaran 10.200 agents dels Mossos, 3.200 més que en les eleccions del 2017, i 4.000 policies dels cossos locals. Cada col·legi electoral comptarà amb una patrulla estàtica, segons ha avançat.

Els 14.200 policies tindran mascaretes FFP2 i guants i els del torn de tarda també duran un equip de protecció individual (EPI), per la previsió que l'última hora de votació es destini als malalts de Covid-19 en quarantena. Tots els agents han rebut formació per manipular els EPI, ha assegurat el comissari en cap dels Mossos, Joan Carles Molinero.

Els comicis se celebren quan el coronavirus continua a la baixa a Catalunya, si bé amb una pressió hospitalària encara alta. Vergés ha apuntat que s'ha superat "el pic epidèmic de la tercera onada" però que ara cal reduir la pressió assistencial.

En aquest context, aquesta setmana s'han relaxat de forma lleu les restriccions, amb la reobertura dels gimnasos, una ampliació d'una hora en cada franja d'obertura de bars i restaurants i la restricció de mobilitat limitada a la comarca.