Casado assegura en plena reactivació del cas Bárcenas que se sent orgullós del PP «honrat»

Ayuso insinua que darrere la confessió de l'extresorer hi ha el PSOE mentre que Fernández s'identifica amb el partit de "Miguel Ángel Blanco"

Alejandro Fernández i Pablo Casado aquest diumenge a La Farga de l'Hospitalet.
Alejandro Fernández i Pablo Casado aquest diumenge a La Farga de l'Hospitalet. | ACN
07 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:00h
El PP entoma el tram final de la seva campanya havent d'afrontar la reactivació del cas Bárcenas. Aquest diumenge, els populars han volgut escenificar cohesió interna amb un acte a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat amb presència del líder del partit, Pablo Casado, al costat del candidat Alejandro Fernández, i amb connexió telemàtica amb els principals barons territorials de la formació. A més de Casado i Alejandro Fernández, han intervingut telemàticament la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el gallec, Alberto Núñez Feijóo, l'andalús Juanma Moreno, el president de Castella-Lleó, Alfonso Fernádez Mañueco, el de Múrcia, Fernando López Miras, i el de Ceuta, Juan Jesús Vivas.

El que havia de ser un acte més de suport al candidat, ha acabt sent una demostració d'unitat entorn el lideratge de Casado, en un moment en què la corrupció torna al primer pla de la ma de l'extresorer. Ningú ha esmentat Luis Bárcenas o les seves darreres confessions, però ha estat ben present en tot l'acte. D'aquí totes les intervencions dels líders territorials del PP, que han expressat el seu suport a Casado de manera molt explícita. S'ha mostrat "orgullós" del "PP heroic", que ha estat víctima del terrorisme, nascut als pobles, "honest i honrat", que "ha creat set milions de llocs de treball quan ha governat".  

Casado ha assegurat que Alejandro Fernández "vacunarà a set milions de catalans, no indultarà a set presos". Ha promès que el canddiat del PP "acabarà amb la delinqüència", "no adoctrinarà les escoles", "no abandonarà el turisme". "Alejandro -ha dit- és l'única garantia que tornin les empreses". El líder del PP ha afirmat que després que l'independentisme repetís que "Espanya ens roba", "ens ha robat l'Esquerra, però tota l'esquerra, la catalana i la de Madrid", que "ha arruïnat Catalunya i tot Espanya".   

"Sánchez necessita que Catalunya sigui la moneda de canvi per seguir a la Moncloa", ha assenyalat el líder del PP. avui els socis del psc són ERC, Junts i la CUP i, si no, que anunciïn que trenacarn els acords en quaranta ajuntaments i la Diputació de Barcelona. S'ha referit al míting fet aquest diumenge per ERC, amb presència d'Arnaldo Otegi. S'ha mostrat "orgullós" del "PP heroic", que ha estat víctima del terrorisme, nascut als pobles, "honest i honrat", que "ha creat set milions de llocs de treball quan ha governat".    

Alejandro Fernández ha elogiat tots els presdients de comunitats autònomes del partit per la manera amb què han gestionat la crisi pandèmica i per la seva política econòmica. Quan s'ha referit a Ayuso, ha lloat la seva "revolució fiscal". Fernández ha afirmat que volen "superar" el procés, "però sense impunitats". Amb un discurs endurit, el candidat del PP ha subratllat que el seu partit no és partidari d'"amnisties".

Però el plat fort de la seva intervenció ha vingut al final. Després d'expressar el seu suport total al "lideratge" de Pablo Casado, ha entrat de ple en el tema que tots tenien al cap però que ningú havia explicitat fins aquell moment: "El PP no és Bárcenas -ha dit-, és Miguel Ángel Blanco i Paco Cano", en referències de dues víctimes d'ETA que eren membres del PP. Ha esmentat la germana del regidor Cano, que era present en l'acte.

La presidenta madrilenya ha explicitat el seu suport a Pablo Casado i ha recordat els pactes dels socialistes amb els independentistes i ha fet una referència al cas Bárcenas sense esmentar-lo. "Tot el que està sortint" demostra que el PP és l'única alternativa al PSOE: "Som l'enemic natural del partit socialista", ha afirmat, per sostenir que "no és casualitat, tot està orquestrat". "Per això intenten desprestigiar-nos, intenten dividir-nos", ha afegit. La líder madrilenya ha proclamat que "l'única oferta de l'esquerra i els nacionalistes per a Catalunya és més divisió, més recessió i menys llibertat". Ayuso ha dit que, enmig d'una crisi sense precedents, "no hi ha govern, hi ha comunitats autònomes".

Moreno Bonilla ha fet una crida a la mobilització electoral i ha demanat als catalans d'origen andalús que votin Fernández per acabar amb una etapa que ha "empobrit" Catalunya. Moreno ha afirmat que "Catalunya era un model a seguir" però ara les coses han canviat: "Avui dia, Andalusia paga menys impostos que Catalunya i ha apostat per la iniciativa privada", mentre que independentistes i socialistes "han posat més impostos". 

El gallec Feijóo ha assegurat que el PP és l'únic partit que pot aplegar tots els seus presidents autonòmics fent el mateix discurs. Ha fet un cant als "500 anys" d'Espanya. Ha criticat durament el govern espanyol per haver "dimitit" de les seves responsabilitats davant la pandèmia i ha escomès contra Salvador Illa, assegurant que, després de la seva gestió a Sanitat, no creu que el  candidat del govern central sigui el més indicat per assumir la presidència de la Generalitat. Ha dit que Illa no es pot presentar com a constitucionalista mentre manté els acords amb independentistes.

"Volem una Catalunya lliure", ha sostingut Feijóo. "La volem lliure de populismes de tot signe, lliure de divisions, amb moltes menys ruptures". "Volem tornar a admirar Catalunya", ha dit el president de Galícia, "que torni a ser el far d'Espanya". Feijóo ha definit Alejandro Fernández com "un catalanista de veritat".