El PDECat es presenta com la «Convergència del segle XXI» per ser un actor «clau» després del 14-F

David Bonvehí i Àngels Chacón reivindiquen el llegat convergent i marquen perfil ideològic en contraposició a Junts en el míting central d'Igualada

Chacón, amb la cúpula i els candidats del PDECat, a l'acte d'Igualada
Chacón, amb la cúpula i els candidats del PDECat, a l'acte d'Igualada | PDECat
07 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:55h
Les últimes enquestes pronostiquen que el PDECat pot obtenir representació parlamentària i la formació empeny en la recta final de campanya per fer-ho possible i, fins i tot, tenir grup propi a la cambra catalana. Aquest és el desig expressat aquest diumenge per la candidata, Àngels Chacón, en el míting central a Igualada, en el qual ha pronosticat que la seva llista obtindrà almenys sis diputats i serà "clau" per conformar el Govern. El discurs del PDECat per convèncer els electors és presentar-se com l'hereu del llegat convergent i marcar perfil ideològic davant les forces d'esquerres. "Som la Convergència del segle XXI", ha expressat avui David Bonvehí, president del partit, per ser clar en quina etiqueta desitja per a les seves sigles.

Bonvehí ha fet una defensa aferrissada del projecte de la formació i de la candidata. "Els partits som eines al servei d'unes idees", ha recalcat, tot desmarcant-se de Junts. "Fa un any, detectàvem que hi havia un projecte adormit", ha insistit Bonvehí, que s'ha mostrat orgullós d'haver-se "revoltat", en referència al divorci amb les noves sigles de Carles Puigdemont. "Necessitem un partit independentista que empatitzi amb els no independentistes, que sàpiga entendre el nostre país, el sàpiga interpretar i el sàpiga fer avançar", ha reblat el dirigent del PDECat.

Al seu torn, Chacón ha defensat el projecte ideològic de la formació en contraposició a la indefinició de Junts. Des d'Igualada -la seva ciutat-, Chacón ha agraït a Laura Borràs haver exposat ara que les sigles de Puigdemont es veuen còmodes en un "tripartit independentista d'esquerres". "La gent vol saber què és el que representa cadascú", ha afirmat Chacón.

La candidata del PDECat ha definit la seva candidatura amb els termes "bon govern, responsabilitat i rigor", conceptes que no acompanyen, segons el seu parer, l'actual executiu català. "És un Govern saturat, dividit i descoordinat", ha exposat la cap de llista en la intervenció final de l'acte. Per fixar posició sobre quin model de país vol el PDECat, Chacón ha dit que "no permetrà" que a Catalunya s'imposi una "pressió fiscal que ofegui els ciutadans" i freni "oportunitats".