Mor l'actor Cristopher Plummer als 91 anys

El canadenc és un dels pocs intèrprets de la història en aconseguir els quatre grans premis dels EUA: l'Oscar, el Globus d'Or, l'Emmy i el Tony

Cristopher Plummer, en una de les seves últimes pel·lícules
Cristopher Plummer, en una de les seves últimes pel·lícules | Europa Press
05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 22:01h
El reconegut i prestigiós actor canadenc Cristopher Plummer ha mort aquest divendres a l'edat de 91 anys. Reconegut mundialment pel seu paper al musical The Sound of Music de 1965, en el paper del capità Von Trapp i amb el coprotagonisme de Julie Andrews, deixa enrere una carrera prolífica en tots els àmbits de la interpretació: cinema, teatre i sèries. És un dels pocs actors de la història en aconseguir els quatre principals premis dels Estats Units: un Oscar -a l'edat de 82 anys, sent el més vell de la història-, un Globus d'Or, un Emmy Award i un Tony Award.

La seva filmografia aglutina pel·lícules dirigides per grans cineastes de la història del setè art. Plummer ha treballat amb Sidney Lumet -amb qui va rodar el seu primer film el 1958, Stage Struck-, Anthony Mann, Robert Wise, John Huston, Terry Gilliam, Ron Howard, Oliver Stone, Terrence Malick, Spike Lee, Richard Attenborough, David Fincher, Ridley Scott i el seu últim projecte d'èxit, amb Rian Johnson. L'Oscar el va aconseguir el 2011 per Beginners, un film on un home gran explicava a la seva família que era homosexual. L'Academia l'ha nominat dos cops més, l'última el 2018.


Plummer va decidir treballar fins als 90 anys, apareixent per última vegada a The Last Full Measure. En el món del teatre va estar nominat diverses vegades als Tony Awards, interpretant obres de Shakespeare o l'adaptació teatral de la vida de John Barrymore, on Plummer va aconseguir l'estatueta.