Qui és qui en el serial de Pimec

Les eleccions a la influent patronal de la petita i mitjana empresa han desfermat una crua batalla pel seu control, també amb rerefons polític

Josep González, acompanyat de membres de l'executiva de la Pimec, a la seu de l'entitat.
Josep González, acompanyat de membres de l'executiva de la Pimec, a la seu de l'entitat. | Pimec
06 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:11h
La decisió del president de Pimec, Josep González, d'avançar la seva retirada i convocar eleccions aquest 23 de febrer ha obert la caixa dels trons en un sector de l'empresariat, el més vinculat al sobiranisme i al procés. El moviment fet per González no és una sorpresa, ja que el fins ara líder patronal va anunciar el juliol passat que aquest seria el seu darrer mandat, que acabava el juny del 2022. Però sí que ho ha estat el moment triat, just en plena campanya de les eleccions catalanes.

Calen 100 avals per formalitzar una candidatura i només queden dies perquè es tanqui el període per presentar-les, que és el 12 de febrer. De moment, han anunciat públicament la seva voluntat de concórrer l'actual número dos de l'entitat, Antoni Cañete, que parteix amb el suport de la directiva, i Pere Barrios, que encapçala un projecte que té el suport d'Eines de País, la plataforma que el 2019 va aconseguir guanyar les eleccions de la Cambra de Comerç. Aquests són els personatges clau d'aquesta història.