Alejandro Fernández diu a l'Ecuestre que només el PP pot evitar un «tripartit amb separatistes»

El candidat conservador nega que Salvador Illa estigui enfrontat al sobiranisme i assegura que forma part del "pacte estratègic" de Sánchez amb l'independentisme

Alejandro Fernández al Círculo Ecuestre.
Alejandro Fernández al Círculo Ecuestre. | ACN
05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:07h
El PP està passant el rasclet per tots els segments conservadors de la societat catalana. Alejandro Fernández ha assegurat aquest divendres que no existeix cap dicotomia entre el PSC i els independentistes. Segons ell, el candidat socialista Salvador Illa "forma part del pacte estratègic de Pedro Sánchez amb els independentistes". El candidat ha intervingut aquesta tarda davant d'una entitat tan tradicional com el Círculo Ecuestre, on ha presentat el PP com una assegurança per conjurar que hi hagi "un govern separatista o un tripartit amb separatistes".

Fernández ha volgut neutralitzar la imatge d'un Illa suposadament moderat: "Si d'Illa depèn, hi haurà pacte amb Esquerra, que és el que Pedro Sánchez necessita per sobreviure", ha afirmat el candidat. Fernández ha reconegut que, fins ara, una fórmula de govern com la que proposa no suma prou i que si als socialistes els donen els números, e sproduirà una aliança amb els sobiranistes. "L'única possibilitat perquè no els donin els números és un PP fort", ha dit a un auditori on els missatges del presidenciable del PP han estat escoltats amb satisfacció. 

El candidat del PP ha fet tots els possibles per atreure's uns assistents que podien ser genèricament conservadors. Pels nostàlgics de la CiU més moderada, ha dit: "Hi ha un espai de moderació que abans del procés havia confiat en CiU i ara veuen que els seus hereus voten amb la CUP contra els concerts educatius o a favor de masacrar amb impostos, i que pot tenir prejudicis contra el PP". Fernández ha dit que el PP vol ser la "casa comuna" d'aquest espai de moderació.

Ha fet esforços també per convèncer els qui poden estar temptats de deixar-se seduir per Vox. El líder del PP ha reblat de nou que els populars no tenen res a veure amb Salvini, Le Pen o amb l'extrema dreta de Flandes. Després de recordar l'assalt al Capitoli, ha afirmat que "allí on aquestes formacions han tingut capacitat de decidir, tot ha acabat com el rosari de l'aurora". 

El candidat conservador ha exposat alguns dels seus compromisos, el primer en favor de l'estabilitat i "la recuperació del prestigi de les institucions". Ha promès que, de poder governar, ho faria per a tots, fins i tot per aquells que estan molt lluny ideològicament. Ha tornar a insistir en el combat contra el populisme, tant el d'esquerres com el de dretes, que "es van retroalimentant".

Ha afirmat que si té responsabilitats de govern s'envoltarà de bons equips de gestió professional i ha expressat la seva voluntat de recuperar el lideratge econòmic d'Espanya, una afirmació que porta fent des de l'inici de la campanya, comparant la política que es fa a Caatlunya amb la que ell considera modèlica, que és la de Madrid. "A ingressos zero, impostos zero", ha repetit com a lema que guia a la presidenta Díaz Ayuso i a l'alcalde José Luis Martínez-Almeida.

La campanya d'Alejandro Fernández ha virat avui clarament a la dreta. Abans de parlar davant de l'Ecuestre, el candidat ha protagonitzat un acte a l'Hotel Miramar junt amb la diputada Cayetana Álvarez de Toledo i Aleix Vidal-Quadras, expresident del PP català i expresident de Vox.