Calvo i Illa acusen el Govern de prioritzar el procés per davant del combat a la violència masclista

La vicepresidenta del Govern espanyol i el candidat del PSC asseguren que a Catalunya les dones estan "desateses" per les institucions

Illa i Calvo a la seu del PSC
Illa i Calvo a la seu del PSC | ND
05 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:46h
El PSC ha decidit rivalitzar amb l'independentisme com a bloc en la campanya de les eleccions del 14-F. El mantra dels socialistes en la cursa cap als comicis és presentar-se com el "canvi" que deixarà enrere una "dècada perduda". En aquest esquema, totes les crítiques a JxCat i ERC tenen com a origen la naturalesa independentista de les dues formacions. Aquest divendres, el candidat Salvador Illa ha protagonitzat un acte amb la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. Tots dos, han acusat la Generalitat de prioritzar el procés sobiranista per davant de la lluita contra la violència masclista

"Si fas un discurs sobre el nirvana català i sobre crear identitats que exclouen d'altres, no pots construir un discurs contra la violència masclista", ha dit Calvo. "S'ha perdut el temps en teories independentistes passades de moda is 'ha abaixat la guàrdia per protegir les víctimes de la violència masclista", ha afegit.

La vicepresidenta del govern espanyol també ha assegurat que les dones estan "desateses" per les institucions a Catalunya des de fa molt temps. Illa ha reforçat el missatge de la seva excompanya d'executiu assegurant que entre el 2015 i el 2018 només 91 dones han rebut ajudes corresponents a la lluita contra la violència masclista, mentre que el govern espanyol ha dedicat un 20% més de pressupost a aquest àmbit.

Calvo ha demanat a Illa que "escolti les dones" si esdevé president de la Generalitat i el candidat del PSC ha esbossat alguns dels principals objectius del seu govern en matèria de feminisme. 

Illa s'ha compromès a garantir la igualtat salarial entre homes i dones, a promoure models de noves masculinitats i acabar amb el tràfic de dones per a l'explotació sexual. "S'ha d'acabar", ha dit, alhora que Calvo assegurava que Catalunya "ha mirat cap a una altra banda" en relació a la prostitució.

En una campanya atípica, on tots els actes del PSC són telemàtics, Illa està comptant amb els ministres del PSOE com a millor aliats per reforçar els seus missatges. Aquest divendres Calvo tornarà acompanyar-lo en un acte electoral a la tarda, aquest cop sobre memòria democràtica.