Illa nega que el canvi climàtic es pugui combatre des de l'independentisme

La vicepresidenta del govern espanyol, Teresa Ribera, reclama "cohesió territorial" per a la transició ecològica

Illa, a l'acte electoral
Illa, a l'acte electoral | ND
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:06h
El candidat del PSC el 14-F, Salvador Illa, insisteix a presentar-se com a candidat de "canvi" després d'una dècada de governs independentistes a Catalunya. Aquest dijous, acompanyat de la vicepresidenta quarta del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha ofert un argument per intentar convèncer l'electorat: des de l'independentisme no es pot combatre el canvi climàtic.

En un discurs fet íntegrament en castellà, Illa ha assegurat que l'independentisme és sinònim "d'aïllar-se i tancar-se". "No hi ha res més contradictori que això per lluitar contra el canvi climàtic", ha assegurat. "Deien que érem la Dinamarca del sud i estem a la cua d’energies renovables", ha ironitzat el candidat.

Illa ha criticat també que la Generalitat hagi "deixat perdre" subvencions europees i recursos de l'Estat. "Hi ha una paralització total de les instal·lacions d'energies renovables", ha denunciat, alhora que ha reclamat prioritzar la gestió dels fons europeus per a la recuperació econòmica.

El candidat del PSC ha descartat que s'hagi de "triar" entre economia i ecologia i s'ha compromès a aprovar un pla per a l'energia neta i assequible si presideix la Generalitat. Illa també s'ha compromès a aprovar una llei del territori i l'urbanisme que, entre altres coses, incorpori un pla massiu de rehabilitació d'habitatges.

Ribera ha reforçat el missatge d'Illa, reclamant "cohesió social i territorial" per avançar cap a la transició ecològica. La vicepresidenta del govern espanyol ha reivindicat la "tradició industrial" de Catalunya i ha fet una crida a integrar la "variable" del capital natural com a element de la reactivació econòmica. Una variable que inclou ciutats més habitables i indústries modernitzades i competitives.