Illa reclama superar «guerres de banderes» i apostar pel «seny»

El candidat del PSC assegura que si president la Generalitat tindrà els ajuntaments com a "aliats"

Illa, en l'acte de campanya
Illa, en l'acte de campanya | ND
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:04h
El candidat del PSC el 14-F, Salvador Illa, ha insistit en la necessitat de "passar pàgina d'una dècada perduda", en referència al procés sobiranista, en un acte a la seu del partit aquest divendres acompanyat d'alcaldes socialistes. Illa ha reclamat superar "guerres de banderes" i apostar pel "seny". 

En contraposició a aquesta "dècada perduda", Illa assegura apostar per traslladar la "vocació municipalista" que assegura que té el PSC a la Generalitat. "Qui ha passat per la política municipal, mai se n'oblida", ha assegurat el candidat, que va ser alcalde de la Roca del Vallès entre 1995 i el 2005.

El passat com a alcalde, i també com a ministre, són dues cartes que Illa jugarà en campanya. "Com a ministre, quan volia tenir percepció de la realitat de la pandèmia més enllà de les dades, parlava amb els alcaldes", ha dit. El candidat ha assegurat que si governa ho farà al capdavant d'un executiu "progressista" i que tingui els consistoris com a "aliats". Alhora, ha reivindicat la necessitat de tenir "unitat d'acció" amb totes les altres administracions.

"Fa massa temps que no tenim un Govern que lideri i treballi amb altres administracions per aconseguir millores per als seus ciutadans", ha dit. Illa ha assegurat que JxCat i ERC han buscat "excuses" per "amagar errors i competències". El candidat del PSC ha defensat la política del govern espanyol en relació als ajuntaments i s'ha compromès a recuperar la llei de barris si el PSC arriba al Palau de la Generalitat.

Illa ha transmès el seu missatge en un acte conduït pel primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. "Compta amb la capital de Catalunya com a aliada", ha dit Collboni a Illa, a banda de demanar corresponsabilitat entre Generalitat i municipis per a la sortida de la crisi.

També ha intervingut l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, investigada pel cas del Consell Esportiu de L'Hospitalet. Marín ha defensat la trajectòria d'Illa a la Moncloa i ha assegurat que el govern espanyol ha posat "les persones al centre" en la gestió de la crisi derivada de la pandèmia. L'alcalde de Bossòst, Amador Marqués, ha denunciat que amb JxCat i ERC la Generalitat ha treballat "d'esquenes als ajuntaments" i l'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha reclamat més recursos i finançament. L'alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz, ha assegurat que Illa serà garantia de "rigor i seriositat" en la seva gestió.