Inserció laboral

Quasi 10.000 contractes a persones vulnerables en plena pandèmia

El programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de persones amb especials dificultats per trobar feina

per NacióDigital , 28 de gener de 2021 a les 10:33 |
El programa Incorpora ha pogut insertar laboralment quasi 10.000 persones | Fundació la Caixa
El programa d'integració laboral Incorpora de la Fundació ”la Caixa” va facilitar la contractació a Catalunya de 9.544 persones en situació de vulnerabilitat el 2020 –34.274 al conjunt de l'Estat-. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de quasi 3.000 empreses en aquest projecte de responsabilitat social.

Del total d’insercions, 5.162 han estat de dones, i 4.382, d’homes. A més, 2.329 han estat de persones amb alguna discapacitat, i 7.215, de persones en risc o situació d’exclusió. En un any en el qual l’expansió del coronavirus ha obligat múltiples sectors a aturar la seva activitat, el programa s’ha adaptat a les noves necessitats, com ara les sorgides en el sector sociosanitari o agrari, la neteja o el comerç, bastint ponts amb les empreses i oferint accions formatives que preparen els sol·licitants de feina per a treballs essencials.

“L’enorme esforç per adaptar-se a les circumstàncies dut a terme per la xarxa d’entitats Incorpora ha donat els seus fruits, possibilitant l’ocupació de persones en risc d’exclusió, que es van convertir en essencials, i donant resposta a les noves necessitats socials i laborals”, assenyala el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé.

El programa Incorpora, posat en marxa el 2006, ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament per facilitar la incorporació a les seves plantilles de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat, com ara joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres, la qual cosa, al seu torn, reforça la responsabilitat social d’aquestes empreses.

Incorpora té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de l’ocupació com a forma d’inserció social. Per això, basteix ponts entre les empreses, i 136 entitats socials que desenvolupen el programa a tot Catalunya i amb les quals la Fundació ”la Caixa” acaba de renovar el seu acord de col·laboració per quinzè any consecutiu.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació