El PDECat apel·la als votants «orfes» per entrar en solitari al Parlament

Chacón, en l'arrencada de campanya, reclama que el 14-F propiciï un "bon govern", mentre que Ortega entra al xoc amb Junts i ERC: "No ens separa la independència, ho fa la incompetència"

Arrencada de campanya del PDECat.
Arrencada de campanya del PDECat. | PDECat
28 de gener del 2021
Actualitzat a les 21:22h
Apel·lar als "centenars de milers de votants orfes" per entrar al Parlament. Aquest és el missatge que ha enviat la candidata del PDECat, Àngels Chacón, en l'arrencada de campanya de la formació postconvergent. "Tenim valentia no només per defensar la independència, sinó també per defensar un model de país", ha ressaltat Chacón, que ha estat acompanyada pels números dos -Joana Ortega- i tres -Marc Castells- de la llista. Ortega ha enviat un missatge a Junts i a ERC -"no ens separa la independència, ens separa la incompetència"-, mentre que Castells ha reivindicat el "prestigi" d'Artur Mas com a president de la Generalitat. És el seu principal referent.

Tenir grup parlamentari propi, possibilitat que no apareix en cap de les enquestes publicades pels mitjans de comunicació en els últims mesos, és l'objectiu que persegueix la candidatura que lidera Chacón. En campanya, la cap de cartell continuarà rebent el suport de Mas, que ha quedat enquadrat dins del PDECat malgrat veure com els principals lideratges del partit -Carles Puigdemont, exiliats, presos i càrrecs institucionals- han fet el salt a Junts des de la seva fundació.

Mas ja va participar dilluns en un acte amb altres referents de l'espai postconvergent -Irene Rigau, Andreu Mas-Colell o Joana Ortega, que també és la número dos de Chacón per Barcelona- i, a mitjans de desembre, va ser protagonista en la benvinguda telemàtica a nous militants de la formació. El territori jugarà un paper rellevant en la campanya del PDECat, tenint en compte que un dels principals valors del partit és la quantitat d'alcaldes -170- que mantenen. En total, el pressupost de la campanya -dirigida per David Font, alcalde de Gironella i membre de la direcció- és de 690.000 euros i tant l'acte central com el el tancament es faran a Barcelona.