Barcelona reclama a Sàmper que es disculpi per les identificacions policials a la unitat antidesnonaments

Els Mossos d'Esquadra van identificar dues treballadores municipals en un desallotjament a Nou Barris

Lucía Martín, en una imatge d'arxiu
Lucía Martín, en una imatge d'arxiu | Josep M Montaner
27 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:36h
La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha reclamat per carta al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que es disculpi per la identificació que agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van fer aquest dimarts a dues treballadores de la unitat antidesnonaments municipal. Els fets van ocórrer ahir al carrer del Pou, a Nou Barris.
 

Carta de la regidora Lucia Martín al conseller Miquel Sàmper by naciodigital on Scribd


Els Mossos van executar el desnonament d'una dona gran en situació de vulnerabilitat i amb un estat delicat de salut. Un cop acabat el desallotjament, els agents van identificar les dues treballadores. "Aquesta actuació inusual ha fet que les dues professionals es sentissin intimidades a l'hora de realitzar la seva tasca habitual", assegura Martín a la carta. Per això la regidora demana explicacions a Sàmper i li exigeix una disculpa formal a les dues treballadores.

A la mateixa carta, Martín recorda que la unitat antidesnonaments actua de manera coordinada amb els serveis socials municipals amb l'objectiu d'evitar el desnonament de famílies vulnerables a través de la mediació amb la propietat.

Martín xifra en 10.000 les famílies que han acompanyat des de l'Ajuntament a través d'aquesta unitat. Martín recorda que els treballadors de la unitat treballen de manera quotidiana amb comitives judicials, agents dels Mossos, famílies i entitats socials.
Arxivat a