El número dos del PP a Catalunya plega per la investigació d'agressió sexual

Daniel Serrano, diputat en la darrera legislatura, era el quart a les llistes al Parlament pel 14-F

Daniel Serrano, en una imatge d'arxiu
Daniel Serrano, en una imatge d'arxiu | Europa Press
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:44h
El diputat català i secretari general del PP Daniel Serrano ha anunciat la seva renúncia a tots els seus càrrecs en el partit i a ser candidat en les properes eleccions catalanes, després de saber-se que està sent investigat per una suposada agressió sexual a una companya del partit. Tal com va avançar El Mundo, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investiga Serrano per un presumpte delicte d'agressió sexual i altres dos per lesions lleus. La denúncia la va presentar una militant de la formació, la secretària de Dones en Igualtat i membre de comitè executiu del PP a Catalunya. Serrano anava de número quatre a les llistes del partit pel 14-F per la demarcació de Barcelona. 

En un comunicat del partit, s'explica que el fins ara secretari general ha decidit renunciar a totes les seves responsabilitats "per dedicar-se a la seva defensa i poder demostrar així la seva innocència". La direcció del partit ha obert un expedient informatiu sobre el cas i ha aclarit que, com que ja no hi ha temps per modificar les llistes electorals, on Serrano figura com a número 4 per Barcelona, no prendrà possessió de la seva acta en cas de ser elegit.

La investigació se centra a determinar si Serrano hauria comès un presumpte d'agressió sexual contra una companya de la formació amb qui hauria mantingut una "relació sentimental" entre el 2015 i el 2016. Va ser la víctima qui va presentar una denúncia, assegurant que havia rebut "maltractaments físics, verbals i psíquics" a més de patir "diverses lesions" de caràcter lleu. A la denúncia, la dona detalla que aquests "episodis" de caràcter violent es produïen fora de la relació personal i política que mantenien en públic. També assegura que en diverses ocasions li va demanar explicacions a l'acusat, sense obtenir resposta.

Serrano va assegurar a través d'un comunicat emès diumenge que els fets "són falsos" i que responen a "extorsió" i "xantatge". Un fet que s'ha fet públic "en plena campanya electoral" amb l'objectiu d'erosionar "la seva imatge". En aquest sentit, va subratllar que "confia plenament en la justícia".

El jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona va enviar la causa al TSJC a principis del mes de novembre de l'any passat i després d'un informe favorable de la Fiscalia - en considerar que hi havia indicis delictius - es van obrir les corresponents diligències. Durant el passat 18 de desembre es va citar a la denunciant, així com al diputat popular a declarar. En aquesta compareixença, l'actual diputat dels populars va negar els fets.

La investigació continua oberta, pendent de diverses proves que ha demanat el magistrat que l'instrueix. Paral·lelament, tal com ha confirmat el TSJC, no hi ha cap mesura cautelar acordada, ja que, ni denunciant ni Fiscalia ho han demanat.