ERC atribueix la inhabilitació de Solé a una voluntat d'«​interferir» en les eleccions

Els republicans denuncien que la decisió del tribunal condiciona la candidatura del partit perquè el conseller no podrà ser número dos per Lleida

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa
La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa | Marc Puig
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:41h
ERC considera que si el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, ha estat inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, és perquè es busca "interferir" en les pròximes eleccions catalanes, la data de la qual està a expenses del mateix tribunal. El partit interpreta que si aquesta és la primera sentència condemnatòria contra un alcalde que va participar en l'1-O és per la condició de conseller de Solé i, concretament, com a organitzador del procés electoral. 

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha titllat la condemna de "venjança" i ha denunciat que la decisió judicial "condiciona" l'organització de les eleccions i "altera" la representació republicana a les llistes. Segons ha explicat la dirigent, Solé continuarà sent conseller i esgotarà els recursos fins que la sentència sigui ferma. Amb tot, ha explicat que la decisió del TSJC sí que afecta la seva condició de número dos a les llistes del partit per Lleida i, per tant, a la seva condició d'elegible. 

Vilalta ha denunciat el que interpreta com un "nou cop repressiu de l'estat espanyol" i ha subratllat que si és Solé el primer alcalde inhabilitat per l'1-O és per la seva condició de conseller. "La repressió no s’atura però tampoc ens atura", ha assegurat tot reivindicant ERC com el partit independentista "guanyador, integrador i obert". Aquest és el motiu pel qual, ha dit, el volen "aturar".

"Vots contra togues, urnes contra venjança, democràcia contra repressió", ha dit a mode d'eslògan electoral. "Som una eina útil de futur per a tothom per això ens ataquen per la via repressiva enlloc d’utilitzar la via de la resposta", ha insistit. En aquest sentit, els republicans han tornat a reclamar l'amnistia com a resposta "urgent" si el govern espanyol vol complir amb el seu compromís de desjudicialitzar el conflicte polític, promesa que va fer Pedro Sánchez quan va ser investit amb l'abstenció d'ERC.