El Sindicat de Llogaters reclama fer complir la llei per evitar el desnonament de joves

El col·lectiu alerta d'incompliments de la llei 24/2015 contra l'emergència habitacional

Tura Tremoleda, denunciada per impagament
Tura Tremoleda, denunciada per impagament | Sindicat de Llogaters
NacióDigital
20 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:18h
El Sindicat de Llogaters ha denunciat aquest dimecres al migdia el risc de desnonament en què asseguren que es troben molts joves a Catalunya. El col·lectiu ha visibilitzat la denúncia a través del cas de Tura i Vinyet Tremoleda, dues germanes que viuen en un pis del barri del Fort Pienc de Barcelona.

El cas ja va ser publicat per NacióDigital i el conflicte amb la propietat fa més d'un any que dura. Els avis de totes dues van entrar a viure al pis fa 50 anys i pagaven un lloguer de renda antiga de 250 euros. El setembre del 2017, després que l'àvia morís, ella i la seva germana van traslladar-s'hi per fer companyia a l'avi, aprofitant que començaven a estudiar a la ciutat. El novembre del 2018, ell va morir i l'empresa propietària de l'immoble, Inversiones Mobiliarias e Inmobiliarias, els va incrementar el preu a 450 euros el primer any i a 950.

Les germanes sempre han defensat que no poden fer front a aquest increment de preu i, a més, expliquen que han perdut els ingressos mensuals que tenien abans de la pandèmia. La propietat ha decidit denunciar-les per impagament i la setmana que ve aniran a judici. Totes dues són membres del Sindicat de Llogaters i el Sindicat d'Habitatge de l'Eixample Dret.

Segons el Sindicat de Llogaters, l'empresa propietària del pis té 90 immobles a Barcelona i, per tant, hauria d'oferir un lloguer social a les germanes Tremoleda abans de desnonar-les, tal com estipula la llei catalana 24/2015 contra l'emergència habitacional. "El seu cas no és aïllat i l'organització és clau", reivindica el sindicat.

El col·lectiu, a més, reclama a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que utilitzin les eines de les quals els dota la llei. El sindicat demana al consistori que sancioni la propietat per no complir la llei i a la Generalitat que estableixi mecanismes per fer respectar la normativa.
 
Arxivat a