La Thermomix guanya la batalla judicial dels robots de cuina

El jutjat mercantil de Barcelona condemna Lidl a retirar totes les seves màquines per vulnerar la patent de l'empresa Vorwerk

Una thermomix
Una thermomix | Europa Press
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:08h
El jutjat mercantil de Barcelona ha sentenciat que Lidl ha vulnerat la patent del robot de cuina Thermomix i ha condemnat l'empresa de supermercats a retirar totes les seves màquines dels seus establiments. D'aquesta manera, l'empresa Vorwerk, que fabrica el popular robot de cuina Thermomix, ha guanyat la batalla judicial que mantenia amb Lidl.

El tribunal considera que la patent de Vorwerk compta a Espanya amb tota la protecció de les característiques del seu robot de cuina i que Lidl ha implementat de manera "infractora" les característiques de la Thermomix al robot de cuina Monsieur Cuisine.

D'aquesta manera, el tribunak condemna Lidl ha cessar en la importació, emmagatzematge, oferiment i comercialització del seu robot de cuina i a retirar del mercat tots els exemplars de la màquina que es trobin en poder seu o dels seus distribuïdors. El robot tampoc es podrà vendre per Internet i caldrà retirar també tota la documentació comercial i material publicitari i promocional de Monsieur Cuisine.

La sentència, de 38 pàgines, sosté que el robot de cuina de Lidl suposa una violació dels drets d'exclusiva que es deriven de la patent espanyola de Vorwerk. Per això, a banda de retirar tots els exemplars de la seva màquina, també haurà d'indemnitzar Vowerk pels danys i perjudicis causats. La quantitat de la indemnització es determinarà en la fase d'execució de la sentència.