Pimec descarta impugnar la suspensió de les eleccions

La patronal de la petita i mitjana empresa ja va expressar el seu rebuig a canviar la data del 14-F i l'executiva de Foment del Treball decidirà aquesta tarda la seva actitud

Josep González i Antoni Cañete, president i secretari general de Pimec.
Josep González i Antoni Cañete, president i secretari general de Pimec. | Pimec
18 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:20h
Pimec no impugnarà la suspensió de les eleccions del 14-F davant dels tribunals. Aquesta és la decisió adoptada per la cúpula de l'organització, presidida per Josep González, que s'ha reunit aquest dilluns. En tot cas, manté la seva oposició rotunda a la suspensió, que ja va manifestar junt amb Foment del Treball divendres passat, en què totes dues entitats asseguraven que les eleccions es podien celebrar amb totes les garanties sanitàries.   


Avui mateix s'han conegut les impugnacions presentades avui per Lliga Democràtica i Federalistes d'Esquerres, a més de la d'un particular que ho va fer amb anterioritat. Aquesta tarda se sabrà si Foment del Treball adopta la mateixa decisió, ja que la seva executiva es troba reunida en aquests moments. Tot indica que Foment pot acabar fent el mateix que Pimec: expressar el seu rebuig però evitar anar a tribunals.

En aquestes darreres hores, des de cercles patronals se subratlla que, a més, presentar una impugnació davant del TSJC contra la suspensió és innecessari, ja que ja n'hi ha tres de presentades. També es vol evitar una imatge de major tensió institucional amb el Govern de la Generalitat. 


Des de l'inici de la pandèmia, les principals organitzacions empresarials han aproximat posicions i cada cop és més habitual que Foment i Pimec manifestin conjuntament els seus posicionaments en qüestions importants. Totes dues entitats han reclamat una política molt més ambiciosa per part dels poders públics a l'hora de sortir al rescat del teixit empresarial.