VÍDEO Ampli dispositiu dels Mossos per un desnonament al Raval

Els veïns expliquen que quatre joves van ocupar l'antic narcopis després de fer fora els traficants

Dispositiu dels Mossos al Raval
Dispositiu dels Mossos al Raval | Sindicat d'Habitatge del Raval
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:29h
Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu per executar el desnonament d'un pis situat al número 13 del carrer Riereta, al barri del Raval de Barcelona. El cos havia rebut l'ordre de donar suport a la comitiva judicial encarregada de fer efectiu el desallojtament d'un immoble ocupat per quatre joves.
  Fonts veïnals expliquen que els joves van entrar al pis fa més d'un any, després que col·lectius veïnals expulsessin els traficants que havien convertit l'immoble en un narcopis. Les mateixes fonts expliquen a NacióDigital que l'habitatge és propietat de la SAREB i lamenten que la moratòria aprovada pel govern espanyol no doni cobertura als quatre joves. "No tenen ingressos però no disposen de cap certificat de vulnerabilitat", expliquen.

Desenes de persones s'han concentrat des de primera hora del matí a la porta de la finca, convocades pel Sindicat d'Habitatge del Raval. Els agents antiavalots dels Mossos les han fet fora i al migdia ja havien aconseguit entrar a l'edifici per intentar accedir al pis.

Fonts oficials dels Mossos confirmen que el desplegament obeeix a una ordre judicial per donar suport a la comitiva encarregada de fer efectiu el desallotjament.
 A través de Twitter, el Sindicat d'Habitatge del Raval ha retret l'actuació dels Mossos al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i al conseller d'Interior, Miquel Sàmper. "No teniu vergonya ni la coneixeu", denuncia el sindicat.
Arxivat a