VÍDEOS La casa del president Macià a Vallmanya, per primer cop des de dins

La plataforma Salvem Casa Vallmanya insta a les institucions a invertir per evitar que acabi en runes

Imatge de la casa Vallmanya
Imatge de la casa Vallmanya | SalvemCasaVallmanya
29 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:19h

La casa del president Francesc Macià al nucli de Vallmanya, al municipi d'Alcarràs (Segrià), com mai s'havia vist. NacióDigital ha tingut accés a les imatges de l'interior de la casa, actualment deshabitada i en unes condicions que apunten ruïna i que ja han provocat reaccions d'entitats.

La plataforma Salvem Casa Vallmanya s'ha mobilitzat en diverses ocasions, la darrera el passat 25 de desembre, per exigir implicació a les administracions amb l'objectiu de recuperar l'habitatge, inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i Bé d'Interés Local (BCIL).


Diverses organitzacions com el Centre d'Estudis Comarcals del Segrià (CECS) i el Fons de Documentació de l'Esquerra Independentista a Ponent (FDEPI) remarquen la importància d'aquesta casa a nivell de patrimoni i de memòria, però aquesta defensa no s'ha traduït, de moment, en obres de millora. L'Ajuntament d'Alcarràs va contemplar ja en la legislatura passada la compra d'aquest immoble, però finalment no es va arribar a cap a acord amb el seu propietari actual.

L'interior de l'habitatge va ser modificat després d'un incendi durant la Guerra Civil.