La primera sanitària vacunada a Sabadell: «Ha estat molt dur i no volem que es torni a repetir»

Marina Benavent, de 84 anys, ha estat la primera persona en rebre el vaccí a la ciutat

Marina Benavent en el moment de rebre la dosi
Marina Benavent en el moment de rebre la dosi | Juanma Peláez
27 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:50h
El passat 8 de desembre, Margaret Keenan, de 90 anys, es convertia en la primera persona del món en rebre la vacuna contra el coronavirus de Pfizer/BioNTech. 19 dies després, i en el marc d’una campanya conjunta per tot l’Estat, l’anhelat antídot ha arribat a Sabadell.


A Sabadell Gent Gran, la residència de l’Hospital Parc Taulí. Un dels vuit punts per on s’ha distribuït, després que la primera a Catalunya es posés a l’Hospitalet.

A les 15 hores en punt, Marina Benavent, de 84 anys i que porta dos anys a l’equipament, ha estat la primera en disposar el seu braç. I amb el suport de diverses infermeres, “una punxadeta”, com ha indicat la responsable d’injectar la vacuna i s’ha convertit en la primera en rebre la dosi. "Estic molt contenta", ha expressat, perquè "marxi aquest virus", que ha deixat "molta gent al cementiri, a les famílies arruïnades i sobretot ha deixat el país fet una merda".

Instants després, torn per a Maria Rosa López, de 64 anys, a poques setmanes de fer-ne 65, que és la directora assistencial del centre on hi treballa des de la seva fundació, el 2001. López ha viscut en primera persona, i encara ho fa, la primera i segona onada de la pandèmia a la residència, on han mort 17 usuaris. "Va ser molt dur i no volem que es torni a repetir”, ha manifestat només posar-se davant els micròfons de la premsa. Ha apel·lat a la responsabilitat individual.
 

La primera sanitària en rebre la vacuna a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


“Igual que fem amb mascareta, distància i mans”, ha dit, toca fer un “acte de responsabilitat personal” amb l’aplicació de la vacuna, encara que ha puntualitzat que respecta “les decisions” de tothom.  
 
“Vindran mesos complicats però ja hi ha un bri d'esperança”   
 
El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha avisat que “vindran mesos complicats, però ja hi ha un bri d’esperança”. “És l’inici de la fi”, ha assenyalat i ha interpel·lat “tothom perquè es vacuni, per aconseguir el 70 o 80% de la immunitat comunitària”.
 
En les dues properes setmanes, tal com ha detallat la gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, hauran rebut la primera dosi els professionals i residents de la zona i ha situat el març com la seva immunitat i engegar així la segona fase entre la plantilla sanitària i els col·lectius de risc. Per aconseguir-ho, per ara, hi haurà cinc equips per tot el territori, el qual ha remarcat són voluntaris.
 

La responsable d'administrar la vaccuna Foto: Juanma Peláez


Aquest diumenge, tot just després de celebrar Nadal i Sant Esteve, el dia serà molt diferent en aquesta residència de la ciutat, perquè dels 135 residents, 124 hauran rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.