Arriben les primeres dosis de la vacuna a l'Estat

Es tracta d'una remesa d'urgència que ha arribat en camió des de Bèlgica per començar la vacunació aquest diumenge

Arribada de les primeres dosis de la vacuna a Guadalajara
Arribada de les primeres dosis de la vacuna a Guadalajara | La Moncloa
26 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:26h
Les primeres dosis de la vacuna contra la Covid-19, desenvolupada per la companyia Pfizer, ja han arribat a l'Estat. A les 07.29h d'aquest dissabte, el camió que les transportava des de Bèlgica ha descarregat la remesa al magatzem de Guadalajara.


Es tracta d'un lliurament avançat amb el qual es realitzaran les primeres vacunacions aquest diumenge. Els lots arribats corresponen a la vacuna desenvolupada pels laboratoris Pfizer i BioNTech, destinats als països de la Unió Europea, que van sortir el dimecres a contenidors tèrmics de la planta belga de Puurs.

Aquestes dosis es repartiran en les pròximes hores de forma equitativa entre els punts designats per totes les comunitats i ciutats autònomes amb l'objectiu que demà, diumenge, comenci la vacunació a tot l'Estat.

La primera vacuna de l'Estat s'administrarà a Guadalajara, i la de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat, a les 12 hores a la residència Feixa Llarga. Catalunya rebrà en les properes hores una partida avançada de 1.595 dosis. Dilluns se'n rebran 60.000 més, que es començaran a administrar dimarts.

A partir de dilluns està previst enviar una mitjana de 350.000 dosis de la vacuna cada setmana a les comunitats. Així, en les properes dotze setmanes, Espanya rebrà 4,6 milions de dosis de la vacuna de Pfizer amb les quals es preveu immunitzar 2,3 milions de persones.
 

Les primeres dosis de la vacuna arribades a l'Estat. Foto: La Moncloa


Les primeres dosis de la vacuna arribades a l'Estat Foto: La Moncloa