Un 16% dels barcelonins creu que la Covid-19 és una conspiració mundial

Gairebé la meitat dels veïns de Barcelona creuen que el coronavirus és una creació de laboratori

Un professional sanitari fent un test d'antigen en un dels cribratges massius que fa Salut
Un professional sanitari fent un test d'antigen en un dels cribratges massius que fa Salut | ACN
24 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:28h
Un 16,5% dels barcelonins creu que la Covid-19 és una conspiració de les elits mundials per retallar llibertats a la ciutadania. Així ho reflecteix el Baròmetre Semestral publicat aquest dijous per l'Ajuntament.

L'enquesta, feta a 800 persones a finals de novembre, també recull que el 40% de veïns consideren que el coronavirus és una "creació de laboratori" i que el 18% prioritza que la població que no és de risc s'infecti abans que aturar l'economia. 

Un 35,7% defensa prendre mesures més dràstiques, arribant si cal al confinament total, per aturar la pandèmia. Un 30% creu que les restriccions imposades són pitjors que la pròpia malaltia.

Pel que fa a la vacuna, un 11,8% dels barcelonins donen per fet que no es vacunaran contra la Covid-19 i un 15,1% diuen que molt probablement no ho faran. En total, un 26,9% que amb total seguretat o molta probabilitat expressen el seu rebuig a la vacuna.

Així ho reflecteix el Baròmetre Municipal de Barcelona, que l'Ajuntament ha presentat aquest dijous en roda de premsa. El percentatge de veïns que s'oposen a la vacunació encara creix més entre la població de 25 a 40 anys i un 46% diuen que no es vacunaran o que és molt probable que no ho facin.

L'Ajuntament ha volgut sortir al pas d'aquestes dades anunciant una campanya per difondre tota la informació sobre la vacuna, que a Catalunya es començarà a subministrar a l'Hospitalet de Llobregat. La regidora de Salut del consistori, Gemma Tarafa (Barcelona en Comú), ha assegurat que la campanya apostarà per la "pedagogia" com a eina per demostrat que la vacuna és l'opció per immunitzar la població.

L'enquesta reflecteix que un 37,5% de veïns segur que es vacunaran i un 29,3% diuen que molt probablement ho faran. Un 6,3% han preferit no respondre la pregunta. El Baròmetre ha enquestat un total de 800 veïns i les respostes es van recollir a finals de novembre.

Arxivat a