Un de cada quatre barcelonins rebutja vacunar-se de la Covid-19

Gairebé la meitat de veïns de 25 a 40 anys rebutgen posar-se la vacuna

Una pacient se sotmet a una PCR
Una pacient se sotmet a una PCR | Adrià Costa
NacióDigital
24 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:07h
Un 11,8% dels barcelonins donen per fet que no es vacunaran contra la Covid-19 i un 15,1% diuen que molt probablement no ho faran. En total, un 26,9% que amb total seguretat o molta probabilitat expressen el seu rebuig a la vacuna.

Així ho reflecteix el Baròmetre Municipal de Barcelona, que l'Ajuntament ha presentat aquest dijous en roda de premsa. El percentatge de veïns que s'oposen a la vacunació encara creix més entre la població de 25 a 40 anys i un 46% diuen que no es vacunaran o que és molt probable que no ho facin.

L'Ajuntament ha volgut sortir al pas d'aquestes dades anunciant una campanya per difondre tota la informació sobre la vacuna, que a Catalunya es començarà a subministrar a l'Hospitalet de Llobregat. La regidora de Salut del consistori, Gemma Tarafa (Barcelona en Comú), ha assegurat que la campanya apostarà per la "pedagogia" com a eina per demostrat que la vacuna és l'opció per immunitzar la població.

L'enquesta reflecteix que un 37,5% de veïns segur que es vacunaran i un 29,3% diuen que molt probablement ho faran. Un 6,3% han preferit no respondre la pregunta. El Baròmetre ha enquestat un total de 800 veïns i les respostes es van recollir a finals de novembre.

Arxivat a