Colau i Maragall tornarien a empatar si es fessin eleccions a Barcelona

El líder d'ERC és l'únic que aprova, mentre que l'alcaldessa i Collboni suspenen

Colau, Maragall i Collboni en una imatge d'arxiu
Colau, Maragall i Collboni en una imatge d'arxiu | ACN
24 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:39h
Si demà es fessin eleccions a Barcelona, Barcelona en Comú i ERC tornarien a empatar com ja va passar en les darreres eleccions municipals del maig del 2019. Si aleshores els comuns van obtenir el 13,7% dels vots i els republicans el 14,1, ara la diferència seria encara més reduïda. Ada Colau aconseguiria el 12,2% dels suports i Ernest Maragall el 12%.

Així ho reflecteix el Baròmetre Semestral de l'Ajuntament que el consistori ha presentat aquest dijous. Segons l'informe el PSC obtindria el 8,3% dels vots. La resta de partits apareixen a molta distància i el que acumula més intenció de vot és la CUP, que no té representació al ple, amb un 3,6%.

En cinquè lloc apareix Junts per Catalunya, que perdria la meitat dels vots del 2019 i només n'aconseguiria el 3,5%. Ciutadans tindria el 2,2% dels suports i el PP l'1,4%. Vox aconseguiria els mateixos resultats que en els últims comicis amb un 0,8% dels suports, mentre que el PDECat apareix per primera vegada al Baròmetre i obtindria un 0,7% dels vots.

El regidor de Presidència de l'Ajuntament, Jordi Martí (Barcelona en Comú) ha valorat que l'esquerra "arrasaria". "Acumularíem forces en un moment de pessimisme", ha dit durant la roda de premsa-

Pel que fa a les notes que obtenen els representants municipals, Maragall és l'únic que aprova amb un 5,2. Colau, amb un 4,3, i Jaume Collboni (PSC), amb un 4,7, suspenen. També ho fan la resta de portaveus. Elsa Artadi (JxCat) obté un 4,4, María Luz Guilarte (Cs) un 3,5, Josep Bou (PP) un 3 i Manuel Valls (Barcelona pel Canvi) un 2,7. Martí ha atribuït el suspens de l'alcaldessa a la situació de "pessimisme" generalitzat.

L'Ajuntament és l'única institució que aprova en les valoracions de gestió que fa la ciutadania. Un 53,2% creuen que és bona o molt bona i un 46,1% dolenta i molt dolenta. Pel que fa a la Generalitat, un 53,1% suspenen la gestió de l'administració catalana i un 59,8% suspenen el govern espanyol.
Arxivat a