tecnologia

El talent científic i econòmic a l'exterior suma esforços per impulsar la influència internacional de Barcelona

El SciTech DiploHub i investigadors, científics i experts en tecnologia formats a la capital catalana i establerts arreu del món, recapten un milió d’euros per impulsar projectes a la ciutat

per NacióDigital , 22 de desembre de 2020 a les 20:43 |
Diversos participants de la trobada | SciTech DiploHub
Situar l'ecosistema del coneixement format a Barcelona al món, impulsant col·laboracions científiques i empresarials. Aquest és l'objectiu principal extret del resultat de la trobada anual del Barcelona Alumni Global Summit, la cimera anual de la diàspora del talent científic i tecnològic de la capital catalana. Enguany en format virtual, la trobada ha reunit més de 300 professionals de l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació formats a Barcelona i actualment en càrrecs de responsabilitat en els centres de recerca, empreses i universitats més punters del món.

Durant la cimera, experts d’institucions com el Massachusetts  Institute  of  Technology  (MIT),  la  farmacèutica Genentech o el Laboratori Europeu de Radiació Sincrotró (ESFR), han abordat temes com la recerca biomèdica en el camp de  l’envelliment, les aplicacions de la intel·ligència artificial en l’educacióo emprenedoria tecnològica contra el canvi climàtic, i les oportunitats per a l’ecosistema del coneixement de Barcelona en aquests camps.


En paraules d’Alexis Roig, director executiu de SciTech DiploHub "professionals de la ciència i la tecnologia, formats  a  Barcelona  i actualment en institucions de prestigi d’arreu del món, vam decidir impulsar Barcelona Alumni per seguir connectats i contribuir a l’ecosistema que ens va fer créixer". "El nostre talent global és l’element essencial de la projecció internacional de Barcelona, la primera ciutat del món amb una estratègia de diplomàcia científica i tecnològica".

Els membres de la xarxa Barcelona Alumni han aixecat un fons d’un milió d’euros per contribuir al desenvolupament de la diplomàcia científica de la ciutat que lidera SciTech DiploHub. D’aquesta manera,  en  una  acció  de  mecenatge  científic amb  pocs  precedents  al  nostre  país, el talent  científic  i tecnològic internacional es posa a disposició de l’ecosistema de Barcelona perquè el seu coneixement reverteixi en la ciutat, materialitzant noves oportunitats de col·laboració científica i empresarial arran de la crisi de la Covid-19.


El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha destacat que "la xarxa Barcelona Alumni és un actiu de gran valor per al país, obrint-nos portes en els centres de recerca, universitats i empreses capdavanteres d’arreu del món i posicionant Barcelona com un ecosistema de referència".

Aleix Roig ha inaugurat "un espai obert a tota la comunitat Barcelona Alumni quan viatgi a la ciutat que acollirà la seu de projectes internacionals en el camp de la diplomàcia científica. Donada la situació provocada per la  Covid-19, que ha comportat una davallada dramàtica de l’activitat  turística  i  comercial,  volem  contribuir  a revitalitzar el centre de Barcelona a través de la ciència i la tecnologia i la seva contribució als grans reptes globals. Posem 700 metres quadrats a disposició de la ciència internacional al cor de l’Eixample", ha sentenciat.


En  els  darrers mesos  SciTech  DiploHub  ha  liderat  diverses  iniciatives internacionals  per  posicionar  Barcelona  al capdavant de la lluita global contra la Covid-19, representant els avenços científics de l’ecosistema català a la Xarxa Internacional  d'Assessorament  Científic  Governamental  (INGSA)  del  Consell  Internacional  de  la  Ciència  (ISC), esdevenint  la  primera  ciutat  del  món  membre  de  la  Xarxa  de  les  Nacions  Unides  per  al  Desenvolupament Sostenible, així com liderant grups de treball sobre salut global amb institucions com la Universitat de Harvard, l’Institut d’Estudis Internacionals de Ginebra o l’Associació Americana per l'Avençde la Ciència. A més, Barcelona serà ciutat convidada al Fòrum Mundial de la Ciència, que se celebra el desembre del 2021 a Ciutat del Cap, a Sud Àfrica.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació