Barcelona agilitza l'atenció a emergències amb la integració al 112

A finals de gener l'atenció de SEM, Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estarà centralitzada

Els Bombers de Barcelona treballant en l'incendi a tocar de la Sagrada Família
Els Bombers de Barcelona treballant en l'incendi a tocar de la Sagrada Família | ACN
14 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:41h
La gestió d'emergències a Barcelona serà més àgil a partir d'ara amb la integració dels serveis que depenen de l'Ajuntament al telèfon 112. Aquest dilluns l'alcaldessa, Ada Colau, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, han ratificat l'acord amb la signatura d'un conveni.

En roda de premsa, Sàmper ha assegurat que amb aquest acord s'aconsegueix "estalviar una trucada" a uns serveis ja "col·lapsats". Es preveu que a partir de finals de gener, qualsevol trucada al 112 pugui ser derivada sense necessitat de fer-ne cap altra als Bombers de Barcelona, la Guàrida Urbana i el Sistema d'Emergències Mèdiques.

També ha comparegut en roda de premsa el tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, que ha celebrat passar "de la col·laboració a la gestió integral de les emergències". Batlle ha xifrat en un 80% la quantitat actual de trucades als Bombers de la ciutat que es fan a través del 112 i en un 40% les que rep la Guàrdia Urbana.

Batlle també ha celebrat la signatura d'un conveni "pioner", ja que Barcelona és el primer municipi de Catalunya que integra l'atenció a les emergències dels seus cossos al 112.
Arxivat a