Barcelona es queda sense la nova seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques

La capital catalana ha perdut contra Bonn per poques dècimes

El superordinador de l'ECMWF
El superordinador de l'ECMWF | ECMWF
NacióDigital
09 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:07h
Barcelona no acollirà la tercera seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini (ECMWF per les sigles en anglès), després que la candidatura de la ciutat alemanya de Bonn s'hagi imposat. Bonn s'afegirà a les dues seus que ja té l'organisme, una a Reading, al Regne Unit, i l'altra a Bolonya, a Itàlia, que el 2021 acollirà el nou superordinador del centre i començarà a funcionar el 2022. A mitjans del 2021 es començarà a traslladar personal a Bonn, i les oficines estaran plenament operatives el 2026.

El Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mig Termini és una organització independent intergovernamental formada per 22 estats membres i 12 associats. Va néixer el 1975 i té 360 treballadors de més de 30 països. Produeix prediccions meteorològiques globals i altres dades tant per als seus membres com per a la comunitat científica i empresarial en general.

La missió principal de l'organisme és produir pronòstics meteorològics numèrics i monitorar el sistema de la Terra; dur a terme investigacions científiques i tècniques per millorar les habilitats de pronòstic, i mantenir un arxiu de dades meteorològiques.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha felicitat la ciutat guanyadora en un missatge al Twitter i ha agraït la "unitat institucional" entorn la candidatura, així com el lideratge del Barcelona Supercomputing Center (BSC) i el ministeri espanyol per a la Transició Ecològica. "Seguirem treballant per fer de Barcelona capital de ciència a Europa", ha afirmat Colau, que ha assenyalat que s'ha quedat només a "unes dècimes" de Bonn.

Només unes dècimes ens han separat de Bonn per acollir el @ECMWF.

Felicitem la ciutat guanyadora i agraïm la unitat institucional entorn la candidatura així com el lideratge del @BSC_CNS i de @mitecogob.

Seguirem treballant per fer de Barcelona capital de ciència a Europa. https://t.co/NYe53atemO

— Ada Colau
Arxivat a