Els Mossos detenen dos assistents a la manifestació de Vox que tenen prohibit anar a manifestacions

L'acte del partit de Santiago Abascal per la Constitució ha derivat en un enaltiment nazi a la plaça de Sant Jaume

Exhibició de simbologia nazi a la plaça de Sant Jaume
Exhibició de simbologia nazi a la plaça de Sant Jaume | ND
06 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:51h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos assistents a l'acte de Vox a Barcelona amb motiu del Dia de la Constitució per haver trencat una ordre judicial que els impedeix anar a manifestacions. Així n'ha informat el cos a través de Twitter. Preguntats per NacióDigital, ni els Mossos d'Esquadra ni la Guàrdia Urbana de Barcelona han aclarit si han identificat algun manifestant per exhibició de simbologia feixista.
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que els Mossos presentaran un informe a la Fiscalia sobre l'acte del partit d'extrema dreta a la plaça de Sant Jaume. "Des de les institucions democràtiques no podem deixar el mínim espai a les actuacions que puguin ser contràries a dret fent apologia del feixisme sobrepassant la llibertat d'expressió", ha dit Sàmper.

En relació a la manifestació d'avui a plaça Sant Jaume, @mossos està fent un recull d'informació sobre proclames i actuacions. Es durà un informe a la Fiscalia contra els delictes d'odi per si són constitutives d'il•lícit.

— Miquel Sàmper (@miquel_samper) December 6, 2020
En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: "Una cosa és la llibertat d'expressió. Una altra l'exaltació del feixisme i el nazisme".
Arxivat a