El Govern aplicarà el pla pel Nadal encara que empitjorin les dades de l'epidèmia

"Es farà sí o sí", confirma la conselleria de Salut, que desvincula les mesures d'aquests dies de les fases de la flexibilització

Ambient nadalenc al centre de Barcelona
Ambient nadalenc al centre de Barcelona | Helena Margarit
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:07h
El Govern farà una excepció amb el Nadal i aplicarà les flexibilitzacions anunciades i aprovades ja pel Procicat encara que empitjorin les dades de l'epidèmia. Així ho confirma la conselleria de Salut, que assegura que el pla anunciat s'aplicarà "sí o sí" amb independència de quina sigui la situació de l'epidèmia i que, per tant, estarà deslligat del pla de flexibilització i de si en aquell moment s'està o no en fase 3. En un comunicat, Salut ha considerat que es tracta d'unes mesures de caràcter "especials" per les festes. 

Malgrat l'empitjorament de les dades epidemiològiques dels darrers dies, el Govern aspira a revertir la tendència i preveu que les trobades per Nadal puguin ser de fins a deu persones, nens inclosos, i de només dues bombolles de convivència. També que el toc de queda s'endarrereixi en les dates més assenyalades. Les flexibilitzacions es mantindran encara que arribades les festes els indicadors estiguin per sobre dels llindars establerts. De fet, a hores d'ara encara no se sap si es compliran els indicadors per poder passar de fase el dilluns 7 de desembre.

Així doncs, el confinament nocturn començarà a les 1:30 de la matinada la nit de Nadal i de Cap d'Any i en el cas de la nit de Reis arrencarà a les 11. Així ho ha avançat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, al Parlament, que també ha concretat que les restriccions de mobilitat s'aixecaran per aquelles dates. El pla de flexibilització preveu que el 21 de desembre s'eliminarà el confinament perimetral de Catalunya i el comarcal de cap de setmana si s'entra en la fase 3. Amb tot, el Govern deslliga el pla del Nadal de la desescalada gradual dissenyada, amb la qual cosa la previsió és que els desplaçaments estiguin permesos en els dies assenyalats.