El pla del Govern per Nadal: 10 persones i toc de queda més enllà de la mitjanit

El confinament nocturn començarà a les 11 de la nit per Reis

Fira de Santa Llúcia de Barcelona
Fira de Santa Llúcia de Barcelona | Helena Margarit
02 de desembre del 2020
Actualitzat el 18 de desembre a les 11:13h
Malgrat l'empitjorament de les dades epidemiològiques dels darrers dies, el pla per Nadal del Govern que ha aprovat el Procicat preveu que les trobades puguin ser de fins a deu persones de només dues bombolles, nens inclosos, i que el toc de queda s'endarrereixi en les dates més assenyalades. Així doncs, el confinament nocturn començarà a les 1:30 de la matinada la nit de Nadal i de Cap d'Any i en el cas de la nit de Reis arrencarà a les 11.

Així ho ha avançat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, al Parlament, i ho ha aprovat posteriorment el Procicat. Les restriccions de mobilitat es mantenen com estan previstes. És a dir, que si les dades evolucionen favorablement, el 21 de desembre s'aixecarà el confinament perimetral de Catalunya i el comarcal de cap de setmana. Amb tot, la recomanació és reduir al màxim la mobilitat.

Pel que fa a les trobades, en cas que siguin a casa, les recomanacions estableixen que es faci ús de la mascareta quan no es mengi ni es begui, que es ventili l'espai de forma constant, que els estris no siguin compartits i que es mantingui un to de veu "normal". En cas que siguin a bars i restaurants, les trobades podran ser d'un màxim de sis persones per taula els dies 14, 25 i 26 de desembre i el 31 de desembre i 1 de gener. En el cas de la nit de Nadal i de Cap d'Any la restauració podrà obrir excepcionalment fins a la una de la matinada. La resta de dies, es mantindrà el tancament a les deu de la nit i les taules de màxim quatre persones.