Les estrenes de sèries que no et pots perdre aquest desembre

Les plataformes presenten una llarga llista de novetats, tancament de temporades i retrobaments molt especials

Les estrenes del desembre
Les estrenes del desembre | ND
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 20:18h
El 2020 és un dels anys més intensos del segle XX. En plena pandèmia de coronavirus i en un confinament domiciliari que va durar mesos, les plataformes de contingut en streaming van signar rècords històrics de visualitzacions, estrenes i noves subscripcions. Nous formats, noves maratons, nous personatges i històries van omplir les cases de tot Catalunya i tot el món.

Aquest desembre, doncs, és un dels més especials per a Netflix, HBO, Filmin, Amazon, Disney Plus, Movistar Plus i la resta de plataformes.  Aquestes són les millors produccions que aterren durant l'últim mes de l'any.

Women Make Film (Filmin) - 1 de desembre

Una sèrie documental creada pel directori historiadorMarkCousins, qui vesteix tot unrealitza al difícil camí que harecorregutla donaal llargdelsanysperquè la sevatasca com acineastes -a tots els nivells, no només com a actrius-  tingui tot el reconeixementque es mereixen.

Alien Worlds (Netflix) - 2 de desembre

Sèrie documental que aplica una premissa divertida: Com seria la vida en altres planetes si féssim servir com a baseleslleis dela vida a laTerra? La trama busca combinarfetscientíficsi de ficcióper imaginarcom seria la vidaextraterrestreen altres planetes.

Dime quien soy (Movistar Plus) - 4 de desembre

Adaptació de l'obra literaràia de Julia Navarro que, a través de la història de l'Amèlia, s'endinsarà en els moments més importants de la història del segle XX arreu d'Europa. Des de l'alçamentfranquistafins a l'alliberamentde Berlín;passantper l'augecomunista alMoscoude Stalin,la barbàrie de laVarsòviadels guetos... Una megaproducció de Movistar protagonitzada per Irene Escolar i la participació d'actors de tots els països, també Oriol Pla.

Chambre 2806: L'affaire DSK (Netflix) - 7 de desembre

Sèrie documental sobre l'escàndol que va protagonitzar el políticfrancès DominiqueStrauss-Kahnel 2011, quan enla cimade la seva carreraes va veureimplicaten un casd'assetjamentsexual. Repassa totes les proves, els testimonis, quin cop polític, social i personal va suposar.

Euphoria: Especial (HBO) - 7 de desembre

Episodis especials d'una de les sèries dels últims anys. La producció d'HBO tornarà amb Zendaya com a protagonista exactament al mateix lloc on finalitzava la primera temporada, a l'estació de tren on la Rue s'acomiada.


Shameless (Movistar Plus) - 7 de desembre

Aterra l'onzena i última temporada d'una de les sitcoms més mítiques i més estimades pel públic durant l'última dècada. Les últimes aventures de la família Gallagher prometen emocions fins a l'últim episodi.

El desorden que dejas (Netflix) - 11 de desembre

Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Tamar Novas, Arón Piper i Roberto Enríquez protagonitzen aquesta minisèrie de Netflix on aborden l'assetjament escolar a dues professores en un remot institut d'un poble.

The Investigation (Movistar Plus) - 11 de desembre

Minisèrie de producció danesa que relata la investigació policial d'una periodista sueca que s'embarca en un submarí per entrevistar el comandant i els membres de la tripulació. Un detectiu haurà d'avançar sota lapressiód'un fiscalque necessitaprovesper construir uncassòlid,unsparesa la recercade respostesiunsmitjans decomunicaciófamolencsde titulars.

The Wilds (Amazon Prime) - 11 de desembre

Un grupd'adolescentsde diferentsorígenshan de lluitarper la supervivènciadesprés que unaccidentd'aviólesdeixiencallades en unailladeserta. Una versió adolescent de Lost, amb una trama molt més enfocada en la situació dramàtica que en la ciència-ficció.

Manhunt (Filmin) - 15 de desembre

Producciópolicialbritànicad'altnivell.A l'agost de2004la policia britànicatroba el cossense vidad'una jovefrancesa,AmélieDelagrange.L'inspectorColinSuttonésnomenat oficialal càrrec de la investigació.Es trobarà amb molts problemes inusuals:no hi haforenses, motius,nitestimonisdel crim.

Tin Star (Movistar Plus) - 16 de desembre

TimRothprotagonitza aquestasèriesobre un anticdetectiubritànic que,buscant unavida méstranquil·laamb la seva família,haestatnomenat capde policiad'unpetitpoble de lesmuntanyes deCanadà. Movistar estrena la tercera i última temporada.

El Cid (Amazon Prime) - 18 de desembre

Jaime Lorente, Carlos Bardem i Elia Galera protagonitzen aquesta sèrie dirigida per José Velasco sobre la vida d'El Cid Campeador, Rodrigo Díaz de Vivar. La històrialloc al segleXI, una de lesèpoquesmésfascinantsde la històriad'Espanya, oncristians, àrabsi jueusvan conviurea la PenínsulaIbèrica.

On Pointe (Disney Plus) - 18 de desembre

Explica comfunciona laSchoolofAmericanBalletde NovaYork, mostrantla vida delsestudiantsi com aquestspersegueixen els seussomnisduranttota una temporada.

Your Honor (Movistar Plus) - 21 de desembre

Thrillerd'impecableproduccióde Showtime (amb HBO distribuïnt)i amb BryanCranstonde protagonista.Quan el filld'unrespectatjutgede Nova Orleanses veuinvolucrat en unatropellamenti fuga,el pla del seupare perquèningús'assabenticonduiràa un jocd'altriscplede mentides, enganysidecisionsimpossibles.

The Singapore Grip (Filmin) - 22 de desembre

Explicala històriad'una famíliabritànica, elsBlackett, que controlenuna de lesempresescomercialslíders en elSingapurde l'eracolonial.TomVaughan, el seu director, va serun dels responsablesdel'èxitde la sèriebritànicaPress,sobre els mitjans decomunicació.

Bridgerton (Netflix) - 25 de desembre

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page i Golda Rosheuvel són els intèrprets protagonistes d'aquesta sèrie dramàtica d'època que presenta els problemes i les divisions d'una família adinerada, els Bridgerton. La sèriecomençaambDaphneBridgerton, la filla grande la poderosafamíliaBridgerton,en el seu debuten el competitiumercatmatrimonial de laRegèncialondinenca.

Física o química: El reencuentro (Atresmedia) - 27 de desembre

Seqüelaen formatminisèrie de la mítica Física oQuímica, la popularsèrie ambientadaen el col·legiZurbaránque es va emetreentre els anys2008i2011 i va ser un èxit absolut entre els adolescents.Han passat elsanys,iaraelsalumnes iprofessorsdel'escolaZurbaránes reuneixenambmotiude les noces deYoli. Hi trobarem la gran majoria del seu repartiment original -amb excepcions sonades com Úrsula Corberó-.

Chilling Adventures of Sabrina: Part 4 (Netflix) - 31 de desembre

L'últim dia de l'any 2020 arribarà a Netflix la quarta i última temporada de les aventures màgiques de la versió de Sabrina que va presentar la plataforma el 2018. La trama és un incògnit i la seva estrena és de les més esperades de l'últim mes de l'any.