El director dels Mossos nega el desnonament a Ciutat Vella: «No havien ocupat el pis per viure-hi»

Ferrer diu que es continua recopilant informació sobre l'actuació de la Urbana en què es va disparar un sensesostre

El director dels Mossos d'Esquadara, Pere Ferrer
El director dels Mossos d'Esquadara, Pere Ferrer | Europa Press
NacióDigital
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:03h
El director dels Mossos, Pere Ferrer, ha insistit que l'actuació en un pis de Ciutat Vella aquest dilluns a la nit no va ser un desnonament sinó una desocupació perquè "no era ni una família vulnerable ni una ocupació per viure-hi". "Era un pis buit, a dins no hi havia res, una persona va ocupar el pis i va fer saltar l'alarma", ha dit a Catalunya Ràdio. Ha defensat també que es van fer tasques de mediació i es va oferir l'activació dels serveis socials.

Ferrer ha assegurat que hi va haver una "voluntat de tensionar l'ambient" i de crear "interessadament" una situació de conflicte per part d'un sector. D'altra banda, ha afirmat que es continua recopilant informació sobre l'actuació de la Guàrdia Urbana en què es va disparar un sensesostre.

"Els Mossos no som els responsables ni de tirar ous ni d'encendre un contenidor", ha dit Ferrer sobre la desocupació a Ciutat Vella, que va acabar amb aldarulls. El director dels Mossos ha assegurat que la policia va accedir a l'immoble en dues ocasions, una primera hora de la tarda i una altra al vespre. Per això, ha insistit que les persones que havien ocupat l'immoble coneixien la situació, es va parlar amb elles i es van oferir els serveis socials. Ha assegurat que els serveis d'ordre públic no van aparèixer fins que no hi havia un punt més de "tensió".
 
Arxivat a