Allau de crítiques a Ada Colau per bandejar el català a les seves xarxes socials

L'alcaldessa de Barcelona assegura que parla en castellà per comunicar-se "amb el màxim de gent"

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona | ACN
22 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:11h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, torna a estar al centre de la polèmica. La seva decisió d'usar preferentment el castellà als vídeos que publica a les seves xarxes socials ha generat una allau de queixes i retrets per part de nombrosos usuaris, que acusen la batllessa de menystenir i arraconar el català, que segons les darreres enquestes no passa pel millor moment quant a ús social a la capital, especialment entre els joves.

Colau admet que es troba còmoda fent vídeos en directe a Instagram i fa uns dies apuntava que els fa en castellà "per comunicar-me amb el màxim de gent possible". En aquest sentit, l'alcaldessa indicava que si les preguntes són fetes en català, les respondrà igualment en català, una opció que ha encrespat els ànims pel fet de només circumscriure l'idioma del país a les qüestions plantejades pels seguidors dels vídeos. En les darreres entregues ha seguit usant el castellà com a llengua inicial.

Una de les crítiques més dures que ha rebut la líder dels comuns a la capital catalana ha estat la de l'escriptor Màrius Serra, que li ha recordat en un missatge que actituds com la seva "condemnen el català a ser una llengua de 'nar fent", en referència a una expressió feta anar per la mateixa Colau en un dels seus clips.

També Albano-Dante Fachín ha reaccionat a les paraules de l'alcaldessa recordant que l'Idescat apunta que "el 95,12% de la població entén el català" i que, per tant, usar-lo no va en detriment de fer-se entendre encara que la llengua habitual dels receptors sigui el castellà o qualsevol altra. 

Colau respon: "És força asfixiant el rollo fiscalitzador"

La tirallonga de crítiques ha fet que la mateixa Colau hagi contestat alguns dels comentaris. El que ha fet Màrius Serra ha tingut rèplica per part de l'alcaldessa, que ha dit que parla català en tots els "actes institucionals, a les rodes de premsa, a les meves xarxes i a casa amb els meus fills".
 
Arxivat a