La Guàrdia Urbana dispara contra un sense sostre que els hauria atacat amb un ganivet

El fets han ocorregut al passeig de Sant Joan de la capital catalana

L'atac s'ha produit al centre de la ciutat
L'atac s'ha produit al centre de la ciutat | Guàrdia Urbana de Barcelona
NacióDigital
21 de novembre del 2020
Actualitzat el 22 de novembre a les 14:56h
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha abatut a trets un sense sostre que els hauria atacat amb un ganivet al centre de la capital catalana. Els fets s'han produït al voltant de les set de la tarda al passeig de Sant Joan, segons ha informat la mateixa policia barcelonina.L'incident, concretament, ha estata l'alturadel número44del carrer,segonshan informatfontsdel'Ajuntament de Barcelonaa Europa Press. El periodista Toni Muñoz ha recollit el moment dels fets al seu compte de Twitter.
 Batlle ha informat de l'incident des d'una compareixença a l'Ajuntament de Barcelona. Segons ha explicat el tinent d'alcalde, els agents han arribat al lloc dels fets després de ser alertats per diversos veïns que l'home -una persona sense llar, segons les primeres informacions- estava molt alterat i "causant molèsties" a la zona. Quan els agents s'han dirigit a ell, l'home ha actuat "en actitud molt agressiva" i ha tret un ganivet de grans dimensions amb el qual ha tractat d'atacar els agents, ha explicat Batlle.

Un d'ells li ha disparat dos trets amb la seva arma reglamentària: un ha impactat en l'home, que ha estat traslladat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Està sent atès per una ferida de bala a l'abdomen, i Batlle ha informat que està greu però "estable" a l'espera de ser intervingut. El tinent d'alcalde ha avançat que els Mossos d'Esquadra es faran càrrec de la investigació del succés, mentre que afers interns de la Guàrdia Urbana analitzarà l'actuació de l'agent "amb màxima transparència", seguint els protocols.

Preguntat textualment per si ha estat una actuació desmesurada, ha dit: "Hem de veure quin tipus d'agressió estava realitzant aquesta persona. Són temes que hem de deixar reposar i investigar". "Ha estat una intervenció ràpida. De poca estona, però pel que sembla hi havia una actitud molt agressiva per part d'aquesta persona", ha recalcat. Batlle ha posat els fets en coneixement de l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i dels portaveus dels partits polítics a l'Ajuntament. També ha contactat amb el departament municipal responsable d'atenció a persones sense llar per conèixer de la situació de l'home, a què ha desitjat un ràpid restabliment.


 
Arxivat a