Filmin exporta el cinema català arreu d'Europa a través de l'Atlàntida Film Fest

La plataforma organitza el major certamen cinematogràfic online del continent, on es duran produccions catalanes a països com Hongria, Portugal, Sèrbia i Rumania

19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:32h

El cinema català segueix trencant fronteres i barreres gràcies a la seva creixent qualitat. La plataforma Filmin exportarà les pel·lícules fetes a casa nostra en el marc de la pròxima edició internacional de l'Atlàntida Film Festival -al desembre-. Concretament, el cinema català aterrarà per primer cop en plenitud en un festival de cinema a cinc països europeus (Sèrbia, Grècia, Albània, Romania i Bulgària), que se sumen a Portugal per a la nova edició.

El festival es va inaugurar fa una dècada a Mallorca -on se segueix fent de manera presencial, tot i que aquest any amb menor incidència per la pandèmia- i ara es prepara per a la seva edició internacional, entre l'1 i el 31 de desembre. El certamen fa el salt a nous territoris gràcies a la col·laboració del Programa MEDIA Europa creativa de la Unió Europea.

De la màdel'Institut RamonLlull,AtlàntidaFilmFestexportaCatalan Focus, una seleccióel propòsitésfer visibleel talentcatalàmésenllàde les nostresfronteres.Així, noutítolscatalanstindranl'oportunitatd'arribar ael públicinternacional:


- Els dies que vindran (Carles Marqués-Marcet, 2019)
- La mort de Guillem (Carles Marqués-Marcet, 2020)
- La hija de un ladrón (Belén Funes, 2020)
- 7 razones para huir (Esteve Soler, Gerard Quinto, David Torras, 2018)
- Ojos negros (Marta Lallana, Ivet Castillo, 2019)
- La filla d’algú (Marcel Alcántara, Gerard V. Cortés, 2019)
- Suc de Síndria (Irene Moray, 2019)
- Después también (Carla Simón, 2019)
- La última virgen (Bárbara Farré, 2018)