Anul·lada la condemna contra l'home que va desitjar que violessin Puigdemont a la presó

L'Audiència de Barcelona accepta el recurs de la Fiscalia i l'acusat i tomba la sentència per amenaces contra el president a l'exili

Carles Puigdemont, a la concentració davant l'Eurocambra per l'1-O.
Carles Puigdemont, a la concentració davant l'Eurocambra per l'1-O. | ACN
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:13h
El jutjat d'instrucció 29 de Barcelona va condemnar a 1.200 euros de multa el mes de juny l'home que va desitjar que violessin Carles Puigdemont a la presó. Aquella condemna, que va ser la primera per amenaces contra el president a l'exili, ha estat anul·lada per l'Audiència de Barcelona, que ha acceptat el recurs interposat per l'acusat i la pròpia Fiscalia, que també en demanava l'absolució. Ho ha comunicat a través de Twitter l'advocat i diputat de Junts al Congrés, Jaume Alonso Cuevillas. 

La sentència anul·lada considera l'autor de les amenaces com a culpable d'un delicte lleu d'amenaces i el condemnava a pagar una multa de 20 euros diaris durant dos mesos. El president a l'exili va presentar la denúncia fa més de dos anys, l'abril de 2018, i fins ara no s'ha dictat sentència. Un veredicte que condemna l'home per un delicte lleu d'amenaces. Al vídeo, que es va fer viral a les xarxes, un home muntat a cavall insultava i amenaçava Puigdemont i feia apologia de Francisco Franco i del tinent coronel colpista Antonio Tejero. El podeu recuperar a continuació: