L'Open Arms deixa a port segur les 259 persones rescatades al Mediterrani

Han estat traslladades a una nau de la guàrdia costanera italiana davant de Sicília, on passaran la quarantena

Les 259 persones rescatades per l'Open Arms ja tenen port segur
Les 259 persones rescatades per l'Open Arms ja tenen port segur | Sergi Cámara
14 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:30h
L'odissea de les 259 persones rescatades per l'Open Arms sembla arribar al seu final. O almenys la part que es correspon al viatge d'haver de travessar el Mediterrani fins a Europa, ja que un cop toquin terra hauran de fer front a tot un periple burocràtic igual de complicat. Aquest dissabte matí, la tripulació de l'ONG ha portat els migrants a una nau de la guàrdia costanera italiana davant de la ciutat de Trapani, a Sicília, on passaran la quarantena preventiva. Els tests de coronavirus realitzats prèviament només han detectat 2 positius.

El desembarcament ha començat a trenc d'alba, quan primer s'ha traslladat als adults cap a la nau. No ha estat fins a les 12 hores del migdia que s'han traslladat als 71 menors que hi havia a bord.

D'aquesta manera només quedarien els cinc cadàvers recollits durant una de les missions de rescat, el cos del nadó de sis mesos mort, el Joseph, ja va ser traslladat amb helicòpter.

Els menors pujats a la llanxa ràpida per portar-los a la nau de quarantena Foto: Sergi Cámara


Durant aquesta missió, l'Open Arms ha realitzat un total de tres rescats al Mediterrani Central, encara per desgràcia durant una de les operacions van morir ofegades sis persones. Entre elles el Joseph.

Un home puja a la nau costanera italiana Foto: Sergi Cámara