Foment del Treball confia que el triomf de Biden serà bo per a l'empresa catalana

La patronal subratlla la necessitat de canviar la política aranzelària de Washington i reclama reforçar el vincle entre els EUA i la UE

El president electe dels EUA, Joe Biden.
El president electe dels EUA, Joe Biden. | Europa Press
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:42h
La victòria de Joe Biden ha estat acollida amb bons ulls pels àmbits econòmics europeus. També a Catalunya. Foment del Treball confia que la nova administració Biden refaci les relacions transatlàntiques i col·labori amb la  Comissió Europea per eliminar els aranzels imposats a productes agroalimentaris europeus, que està tenint una gran repercussió en les exportacions catalanes als EUA. Entre d'altres, s'han vist afectats per la política aranzelària de
Donald Trump productes com el vi, l'oli i algunes carns, entre d'altres. 

La Comissió Europea té previst aprovar aranzels a les importacions dels EUA per valor de 3.360 milions d'euros, com a resposta a les ajudes il·legals que Washington ha donat a la companyia Boeing. Per la patronal catalana, cal "tornar a potenciar el llligam transatlàntic basat en el multilateralisme i el lliure comerç, que implica restablir el vincle de confiança mútua i eliminar els aranzels interposats contra productes europeus". 

Des de Foment del Treball es demana que en els propers mesos els Estats Units i la Unió Europea facin passes per impulsar els intercanvis comercials i les inversions en tos dos costats de l'Atlàntic. La patronal subratlla les grans oportunitats que representa el mercado nord-americà per a l'empresa catalana.

Sectors de l'empresa catalana han criticat les dificultats que ha representat la política aranzelària de l'Administració Trump per als inversors. Els resultats electorals, amb la derrota de Trump i el triomf del demòcrata Joe Biden, ha estat vist amb optimisme a Brussel·les i pot suposar un rellançament del vincle atlàntic.