Gairebé 600 persones a la Sagrada Família per una beatificació autoritzada pel Procicat

La basílica ha obert a un terç de la seva capacitat amb distància mínima d'1,5 metres entre els feligresos i mascareta obligatòria

Beatificació a la Sagrada Família
Beatificació a la Sagrada Família | ACN
NacióDigital
07 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:08h
Sagrada Família ha acollit aquest dissabte la beatificació de Joan Roig Diggle, un jove catòlic de 19 anys que va ser afusellat per milicians anarquistes a principis de la Guerra Civil, el 12 de setembre del 1936. L'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, ha presidit una cerimònia que ha coincidit amb el 10è aniversari de la consagració de la basílica. L'acte estava autoritzat pel Procicat i la basílica ha obert a un terç de la seva capacitat amb distància mínima d'1,5 metres entre els feligresos i mascareta obligatòria.

Omella ha relatat els orígens de Joan Roig Diggle, de família profundament creient i de com va ser batejat a la parròquia de la Puríssima Concepció de Barcelona el 1917 abans de traslladar-se al Masnou. "En Joan impressionava a tots des de molt jove per la seva vida espiritual i el seu amor per l'eucaristia", ha recordat l'arquebisbe de Barcelona, que també ha destacat que la fe del beat "el va fer sensible davant les injustícies del seu temps".

"El nostre jove màrtir va ser reconèixer l'existència d'un anhel de justícia social en el sí de la societat. Joan conscient d'aquesta situació, similar a la que actualment ens toca viure, volia transformar la societat, però no des de la violència, sinó des de l'Evangeli", ha apuntat Omella en la seva homilia.

En paral·lel, l'entrada dels feligresos s'ha vist acompanyada d'una sorollosa protesta de treballadors de servei d'atenció al visitant de la secció sindical SUT de la Sagrada Família. Els empleats es troben en vaga indefinida des del 26 de setembre per denunciar que la plantilla "treballa més hores de les pactades" per contracte i exigir que es desafecti l'ERTO.

La cultura, tancada, i la Sagrada Família, amb 588 persones. On és la coherència de les restriccions? Als teatres entra el virus i a les esglésies no? Qüestió de prioritats". Aquesta és la crítica que ha fet la cap de files de CatECP, Jéssica Albiach, després que el Procicat autoritzés una beatificació a la Sagrada Família.
 
Arxivat a