Tots els homes (i dones) del president

Biden prepara ja amb el seu equip el cartipàs dels noms, amb Kamala Harris al capdavant, que l'ajudaran a governar uns Estats Units fracturats

Joe Biden, durant la nit electoral
Joe Biden, durant la nit electoral | ACN
08 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:10h
Joe Biden té assegurada la designació com a president dels Estats Units i prendrà possessió el 20 de gener vinent després d'una campanya electoral crispada i un recompte ple de tensió -i que encara pot restar pendent de recursos per part de la campanya de Donald Trump-. Començarà ara un període de transició que pot estar, com tot el que està relacionat amb Donald Trump, ple de sorpreses. Perquè Trump serà president efectiu fins aquell moment. Ja fa mesos que l'equip de Biden treballa per preparar la nova administració i circulen noms de pes per ocupar els càrrecs més importants. En la política exterior i econòmica manarà la moderació, en la social i de drets hi haurà accent progressista.

Fins al moment, es mantenen en secret els principals noms que formaran el nus del nou poder, tret del de la vicepresidenta, Kamala Harris, que ha acompanyat Biden en la seva campanya electoral. Us oferim aquí un llistat dels polítics que estan més ben posicionats per a cada lloc per saber d'on surten i què pensen. Biden ja ha deixat clar que vol un equip cohesionat però ampli i no vol deixar que l'ala esquerrana dels demòcrates li faci la guerra des de l'inici, per això farà concessions. A aquests noms se n'afegiran altres que estan en aquests moments a l'ombra.