Amazon Prime, a punt de destronar Netflix a Espanya

La pandèmia de coronavirus afecta de manera mínima les plataformes, que tornen a remuntar en el tercer trimestre del 2020

La guerra entre Amazon i Netflix continua
La guerra entre Amazon i Netflix continua | ND
02 de novembre del 2020
Actualitzat el 25 de novembre a les 15:42h
La guerra per ser la plataforma reina del contingut per streaming segueix protagonitzada per Netflix i Amazon Prime. Tot i que la primera és la preferida per la majoria dels usuaris de tot el món, el gegant tecnològic propietat de Jeff Bezos està molt a prop de destronar a Netflix com a número 1 en diversos països, inclòs Espanya. Segons les dades del portal JustWatch a les que ha tingut accés NacióDigital, la distància entre les dues plataformes és només d'un 2% d'usuaris. Netflix segueix al capdavant amb un 26%, després d'haver assolit grans xifres a principis d'any. La pandèmia del coronavirus, però, va capgirar totes les previsions i va provocar un descens dels ingressos -tot i que les visualitzacions es van disparar a cotes històriques-.
 

Les visualitzacions durant el 2020 a les plataformes Foto: JustWatch


El tercer trimestre del 2020 mostra com a l'estat espanyol les xifres tornen a estabilitzar-se després d'haver superat el primer confinament i el primer embat de la crisi econòmica. La pèrdua d'ingressos i la desaparició de moltes feines va suposar que moltes persones, famílies i grups deixessin de pagar despeses no essencials com les plataformes de contingut.

La irrupció de Disney Plus va modificar el panorama, trencant l'hegemonia de diverses plataformes amb el públic infantil. Movistar va ser la primera damnificada i Sky ha desaparegut pràcticament de l'Estat. Filmin és de les úniques implicades que durant els últims dos trimestres del 2020 ha mantingut una línia més estable, sent la que més creix en els últims dos mesos.